'Artık kimse AKP'nin karşısında seçenek yok demesin'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ''Artık kimse 'AKP'nin karşısında bir seçenek yok' demesin, seçenek CHP'dir'' dedi.

Yayınlanma: 01.05.2011 - 15:17
Abone Ol google-news

Tanrıkulu, Diyarbakır Şato Park'ta düzenlenen milletvekili tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, iktidarda bulunduğu süre içerisinde sorunları çözmediğini, Türkiye'nin temel meselelerinin CHP iktidarında çözüleceğini savundu. Hükümetin, Türkiye'yi kutuplaştırdığını iddia eden Tanrıkulu, şöyle konuştu:

''Buradan sayın Başbakan'a ve bütün AKP'lilere sesleniyorum; AKP'nin çılgın projesi, Türkiye'yi bölmek ve kan gölüne çevirmek olacaktır. Her gittiğin yerde Türkiye'yi kutuplaştırıyor, ayrıştırıyorsun. Dün de bunu Muş'ta yaptın. 9 yıldır sahte bir inanç yarattın. Sayın Başbakan 'Olağanüstü Hali biz kaldırdık' dedi. OHAL, hangi hükümet döneminde kaldırıldı. Anavatan ve DSP hükümet döneminde. O dönemin İçişleri Bakanı Kazım Yücelen'dir.

Bu hükümet mi kaldırdı? Bu hükümet, bütün bölgeyi, bütün Türkiye'yi olağanüstü hale dönüştürdü. Kurdukları güvenlik müsteşarlığı ile bütün Türkiye'de olağanüstü hali getirdi. Yanı başımızda cezaevi var. Kürt siyasetçiler, insan hakları savunucuları, avukatlar... Niye burada değiller, niye sokakta seçim propagandası yapmıyorlar, olağanüstü hal ilan ettiği için. Sayın Başbakan, senin olağanüstü halin, insanlara kelepçe takıp sıraya dizmek.''

Diyarbakır'dan, Türkiye'den AKP'ye oy olmayacağını ileri süren Tanrıkulu, ''Sayın Başbakan'ın çılgın projelerinden biri de bütün Türkiye'yi hapishaneye dönüştürmek. Biz, Türkiye'de kim olursa olsun, hangi davadan yargılanırsa yargılansın, davanın ismi ne olursa olsun, davanın yeri ne olursa olsun, yargılanan her insanın insan haklarından yanayız. İnsan haklarını sonuna kadar savunacağız. Adil yargılanma haklarını sonuna kadar savunacağız. Kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkını sonuna kadar savunacağız. Özel yaşamı sonuna kadar savunacağız'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kürt sorunu yoktur' dediğini belirten Tanrıkulu, ''Dün de Muş'ta tekrarladı. Eskiden niye böyle demiyordun? 12 Ağustos 2005 tarihinde Diyarbakır meydanında niye bunun söylemiyordun. Türkiye, CHP iktidarında rahat bir nefes alacak. Bu nedenle onlara sandıkta günlerini gösterelim. Artık kimse 'AKP'nin karşısında bir seçenek yok' demesin, seçenek CHP'dir. Bunun böyle bilinmesi gerekir'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler