'Aşka Övgü' Can Yayınları'nda

Alain Badiou ve Nicholas Truong'un 'Aşka Övgü' adlı kitapları, Orçun Türkay'ın çevirisiyle Can Yayınları'ndan çıktı. Alain Badiou, Aşka Övgü adlı bu kitapta Nicolas Truong’la birlikte, pek çok açıdan bakarak aşkı sorguluyor.

Yayınlanma: 11.08.2011 - 12:10
Abone Ol google-news

Fransa’nın en çok okunan yazar ve felsefecisi Alain Badiou, Nicolas Truong’la gerçekleştirdiği söyleşide en ünlü duyguyu irdeliyor: Aşk!

Okuru, kibir kisvesi ve tumturaklı cümlelerden uzak, keyifli bir söyleşinin içine çeken Aşka Övgü, aşkın yaşamımıza sinsice sinişi ve zaman zaman hayatı yönlendiren hallerini mizahi bir dille anlatıyor. İnternet aşklarıyla başlayan sohbet, Schopenhauer’den Levinas’a kadar uzanırken aşkın değişen zamana nasıl ayak uydurduğunu görüyoruz.

Aşka Övgü, çıkarı ve güvenliği her şeyin üstünde tutan günümüz dünyasında tehdit altında gördüğü aşkı “yeniden icat etmeye” çağırıyor bizi. Değil mi ki tüm dünyayı kapsayacak, ortaklaşa bir yaşamın savunma aracı, direnişi bu duygu. Tekbiçimliliğe karşı serüveni, rastlantıyı, farkı, demek ki aşkı yüceltiyor.

Neden bu kadar düşkünüz aşka? Sayısız roman, şiir, film, oyun, hepsi aşk üstüne. Bir düşünür bunca yaygın bir konuya karşı duyarsız kalabilir mi? Badiou da bu yoğun tutkunun farklı yüzlerine tanımlar getiriyor, aşkla bir sahne, bir dünya kurmanın yollarını arıyor. 




 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler