Atatürk Havalimanı'nda feci kaza: 1 ölü

THY'nin İstanbul-Bangkok seferine hazırlanan yolcu uçağına de-icing işlemi yapan operatör Güven Alkan, uçağın kanadının araca çarparak devirmesi sonucu hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 24.01.2010 - 08:50
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'ndan 237 yolcusuyla saat 00.30'da Bankgkok seferine hazırlanan THY yolcu uçağına alkol ve glikoz karışımı sıvıyla de-icing işlemi yapıldı. İşlemin bitmesinden sonra piste hareketlenen uçak de-icing aracına çarparak devirdi. Devrilen aracın sepetinde bulunan operatör Güven Alkan, araç altına kalarak hayatını kaybetti. Araç sürücüsü Adem Yüksel ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kaptan pilot Mehmet Y.'nin gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Öte yandan, kazaya karışan uçaktaki 237 yolcu, sabah bir başka uçakla Bangkok'a gönderildi.

 

'İdari inceleme yapılmaktadır'

Türk Hava Yolları, İstanbul-Bangkok seferini yapacak TK 60 sefer sayılı uçağa buzlanmaya karşı de-icing işlemi yapılırken, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin idari inceleme başlatıldığını bildirdi. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, THY'nin İstanbul-Bangkok seferini yapacak olan TK 60 sefer sayılı uçağa buzlanmaya karşı de-icing işlemi yapılırken meydana gelen üzücü kazada ağır yaralanan THY personeli operatör Güven Alkan'ın kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı, teçhizat kontrol operatörü Adem Yüksel'in ise olayda hafif biçimde yaralandığı hatırlatıldı.

Kazada hayatını kaybeden Alkan'ın THY'ye 1988 yılında girdiği ve 2006 yılından bu yana de-icing işlemlerinde görevli olarak çalıştığı belirtilen açıklamada, yaralı Adem Yüksel'in ise 1998 yılında işe girdiği ve o tarihten bu yana teçhizat operatörü olarak görev yaptığı ifade edildi. Açıklamada, ''Bakırköy Savcılığı tarafından soruşturulan olayla ilgili olarak Ortaklığımız tarafından da idari inceleme yapılmaktadır. Kaybettiğimiz değerli arkadaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarımıza başsağlığı diliyoruz'' denildi. Öte yandan, kazaya karışan uçağın pilotu Mehmet Y., Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler