Atatürk'ü isimleriyle yaşatıyorlar

Aydın'ın Köşk ilçesinde yaşayan ''Dallar'' ailesinin bireylerinin çoğunun isimleri, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'le ilişkili ad ve unvanlardan oluşuyor.

Yayınlanma: 09.11.2009 - 13:46
Abone Ol google-news

Aile bireylerine, ''Gazi'', ''Mustafa'', ''Kemal'', ''Paşa'', ''Ata'', ''Türk'', ''Ali Rıza'', ''Vatan'' ve ''Zübeyde'' isimleri veren Dallar ailesi, bu isimleri taşıyan bireylerin yaşamını yitirmesi halinde ise aynı ismi aileye yeni katılan bebeklerine vererek yaşatmayı bir gelenek halinde sürdürüyor.

Aile bireylerinden Vatan Dallar, yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen dedesinin Atatürk'ü görmesi ve o günleri ailesine anlatması ile başlayan Atatürk sevgisini, bugüne kadar aile bireylerinin isimlerinde yaşatmaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti.

Atatürk sevgisinin dedesinden babasına, babasından da kendisine, kardeşlerine ve çocuklarına kadar geçtiğini anlatan Vatan Dallar, hiçbir ismi diğerinden ayırmadıklarını, son olarak hastalığı nedeniyle 42 yaşında vefat eden amcası Paşa Dallar'ın adını kendi oğluna koyduklarını belirtti.

Ailede, Atatürk ile ilgili isimleri devam ettirmekte kararlı olduğunu anlatan Vatan Dallar, şöyle konuştu:
''Babamın başlattığı bu Atatürk sevgisini hep içimizde yaşatıyoruz. Benim oğlum Paşa'nın da ilk öğrendiği söz 'Atatürk' oldu. İnanıyorum ki ilk yazacağı kelimelerde Atatürk ile ilgili olacak. Atatürk sevgisi bizim içimize işlemiş durumda. Bu isimleri duyan birçok araştırmacı yazar, gazeteci, televizyoncu bizimle görüşmek istiyor. Ama yaşam şartları, herkesin işinin farklı konumlarda olması, bazen hepimizi bir araya getirmeyi engelliyor.
Sadece düğünlerde nüfus sayımlarında hep birlikte oluyoruz. Babamın vasiyeti yerine geldi. Büyük ağabeyime Mustafa, kardeşlerime sırasıyla Paşa, Ata, Türk, Gazi, Ali Rıza ve Zübeyde isimlerini koymayı uygun bulmuş. Bana da bölünmezliğimizi ifade etmek için 'Vatan' adını vermiş.''

 

"Sıradki isimler Sancak, Bayrak, Korkmaz"

Babasının vasiyeti üzerine ayrıca, ''Millet'' ve ''Devlet'' isimlerinin de ailede yer aldığını dile getiren Vatan Dallar, amcasının da kendi çocuklarına ''Cumhuriyet'', ''Halk'', ''Adalet'' ve ''Hürriyet'' adını koyduğunu kaydetti.

Dallar, ''Şimdi sırada 'Sancak', 'Bayrak', 'Korkmaz', 'Yurdum' ve 'Şafak' isimleri var. Bu isimleri de ailemizde kimin çocuğu olursa ona verip Atamıza bağlılığımızı sonsuza kadar ölümsüzleştireceğiz'' diye konuştu.

Dallar, ilçenin eski kaymakamlarından Mehmet Aydın'ın ailenin bu özeliğinden dolayı babalarını plaketle ödüllendirdiğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler