'Ateşin kızı' İstanbul'da

Geleneksel copla şarkılarını flamenko, caz, funk, soul ve rumba ritimleri ile birleştiren, melankolik aşk şarkılarının ateşli sesi Buika, Türkiye'de ilk kez konser veriyor. Son albümü “Niña de Fuego/Ateşin Kızı” ile müzik dünyasındaki yerini sağlamlaştıran şarkıcı, 17 Ocak'ta İş Sanat'ta gerçekleşecek konserle tüm müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor...

Yayınlanma: 14.01.2009 - 08:38
Abone Ol google-news

Yürek burkan çaresizliklerin ve aşk acılarının şarkıcısı Buika, 17 Ocak’ta Türkiye’de ilk kez İş Sanat’ta sahne alıyor. "Bir kişinin sanatı kimi zaman acısındadır ve bence kişi bunu soluk alır gibi her anında olduğu gibi anlatmalıdır” diyen Buika, Latin ateşinin yakıcılığı kadar karanlığının derinliğini de şarkılarına taşıyor.

Afrikalı bir ailenin beş çocuğundan biri olarak dünyaya gelen María Concepción Balboa Buika, 1972 Mayorka doğumlu. Ailesinin politik nedenlerle İspanya’ya sürgün edilmesi belki de çok farklı gelişecek hayatının yönünü müziğe çevirir. Sürgüne neden olan aktivist yazar babasının onları terk etmesiyle Buika, annesi ve beş kardeşiyle yaşam savaşına girişir. Buika, yaşadıkları Çingene mahallesinde pek çok enstrüman çalma ve dinleme fırsatı bulur. Gitar, piyano ve bas gitar çalmayı öğrenir. Müziğindeki samimiyeti de orada kazandığına inanıyor. “En iyi albüm prodüksiyonu” dalında Grammy sahibi kazanarak dünya arenasında tanınmasını sağlayan albümü “Mi Nina Lola”nın başarısını da buna bağlıyor.

Son albümü “Nina de Fuego/Ateşin kızı” albümü ile de iyi bir yorumcu olduğu kadar iyi bir söz yazarı olduğunu da kanıtlayan Buika'ya bu albümde Küba müziğinin üstâtları eşlik ediyor. Gitarda flamenko virtüözü Javier Limón, piyanoda Iván Melon, vurmalılarda Horacio Hernández, trompette Carlitos Sarduy, bas gitarda Dany Noel, perküsyonda da Ramón Porrina albüme zenginlik katıyor.

Geleneksel copla şarkılarını flamenko, caz, funk, soul ve rumba ritimleri ile birleştirerek evrensel bir tarz yaratan Buika'yı dinleme sırası ise şimdi sizde! Haydi, Latin ateşiyle yanmak için daha ne bekliyorsunuz!

 

Diskografi:

1. Buika (2005)
2. Mi Niña Lola (2006)
3. Niña de Fuego (2008)

 

Ayrıntılı bilgi ve bilet için:

www.issanat.com.tr

www.biletix.com


 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler