Atletizmin ne olduğunu bilmiyordu ama...

Slovenya'nın Kamnik kentinde düzenlenen 26. Dünya Genç Bayanlar Erkekler Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıran Yasemin Can, atletizm sporu ile 4 yıl önce tanıştığını, azimle çalışarak dünya şampiyonluğuna ulaştığını bildirdi.

Yayınlanma: 09.09.2010 - 14:32
Abone Ol google-news

Isparta'da çalışmalarını sürdüren 18 yaşındaki sporcu Yasemin Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gümüşhane'deki beden eğitimi öğretmeninin kendisinin çok iyi koştuğunu ve atletizmle uğraşması gerektiğini söylediğini, önceleri atletizmin ne olduğunu bile bilmezken, öğretmeninin yardımıyla atletizme başladığını kaydetti.

Isparta'da öğrenim gördüğü Gürkan Anadolu Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Faruk Erdoğan Öztürk ile tanıştıktan sonra atletizmle profesyonel olarak ilgilenmeye başladığını anlatan Can, ''Daha önce atletizm sporunun ne olduğunu bile bilmiyordum, atletizmin koşu olduğunu 4 yıl önce öğrenince, bu sporu profesyonelce yapmaya başladım'' dedi.

Türkiye çapındaki yarışmalarda derece aldıktan sonra Avrupa şampiyonalarına katıldığını aktaran Can, ilk kez geçen yıl gençler kategorisinde dünya şampiyonluğu elde ettiğini belirtti.

Aynı yarışmaya bu yıl da katıldığını ve 38 ülkeden 71 sporcu arasından yine birincilik elde ettiğini belirten Can, hedefinin bu başarıyı korumak olduğunu bildirdi.

Yasemin Can'ın antrenörü Faruk Erdoğan Öztürk de sporcusunun dünya şampiyonluğu elde etmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Can'ı ''Rüzgarın kızı'' diye nitelendiren Öztürk, ''Yarışmaya katılmadan önce derece alacağını tahmin ediyordum, ama birinciliği hedeflemiyordum. Parkura çıkınca bu yarışmanın bizim olacağına inandım. Nitekim Yasemin, ülkemizin bayrağını dalgalandırdı. Bu, Yasemin'in ikinci birinciliği. Geçen yıl da aynı yarışmadan dünya şampiyonu olarak ayrılmıştı'' dedi.

Öztürk, atletizm alanında başarılı daha bir çok sporcu yetiştiğini belirterek, bu sporculara sahip çıkılmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler