Avrupa silahlanma sorumluları oturumu Türkiye'de

Fransız Savunma Bakanlığı'na bağlı IHEDN (Savunma Yüksek Eğitim Akademisi) tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 19 Avrupa ülkesinden 65 katılımcının dahil olduğu 23. Dönem SERA (Avrupa Silahlanma Sorumluları Oturumu) Semineri'nin bir haftası Türkiye'de yapıldı.

Yayınlanma: 12.04.2011 - 14:23
Abone Ol google-news

Savunma Sanayi Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, Avrupa ülkelerinin savunma bakanlıkları, savunma tedarik kuruluşları ve sanayi çevrelerinden orta ve üst düzey temsilcilerinin 4 hafta süreyle biraraya geldiği ve her yıl belirlenen bir ana tema üzerinde çalışma kağıtları hazırlayıp sundukları SERA'nın bu yılki teması ''küresel kriz ortamında işbirliği'' olarak belirlendi.

SERA'da Avrupa ülkelerinin savunma çevrelerinden devlet ve firma katılımcılarının görüşleri paylaşıldı.

Seminer, Savunma Sanayi Müsteşarlığında Savunma Sanayii Müsteşar Vekili İsmail Tohumcu'nun açılış konuşmasıyla başladı. TAI, ASELSAN, FNSS, HAVELSAN, TEİ, SAVRONİK, OTOKAR, RMK MARINE firmalarına ve ODTÜ Teknokent;e ziyaretleri de içeren 5 günlük program kapsamında, havacılık, kara ve deniz araçları alanlarında özgün kabiliyetler sergilendi.

Seminer kapsamında Türkiye;nin Avrupa savunmasında yeri, Avrupa ülkeleri ile işbirliği ve Türk savunma sanayi altyapısı ile ilgili görüş alışverişi yapıldı.

Açıklamada, SERA Türkiye Haftasının, ülke sanayi yeteneklerinin uluslararası platformlarda tanınırlığının artması, savunma sanayinin Avrupa'ya entegrasyonu sürecine olumlu katkıda bulunulması, Avrupa savunma çevreleriyle diyaloğun kurulması ve güçlendirilmesine imkan tanınması yönleriyle başarılı ve faydalı bir etkinlik olduğu belirtildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler