"Avustralya Filmleri Festivali" Ankara'da

Türkiye'de bir ilk olan "Avustralya Filmleri Festivali", 16-18 Ekim tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 30.09.2009 - 06:13
Abone Ol google-news

Avustralya Büyükelçiliği öncülüğünde, ödüllü Avustralya filmlerinden oluşan bir koleksiyon, Türkiye'deki ilk "Avustralya Filmleri Festivali"nde Ankaralı seyirciyle buluşacak.

Festival 15 Ekim'de Ankara'nın Avustralya Büyükelçisi Peter Doyle tarafından "Jindabyne" filminin özel gösterimi ile birlikte resmi olarak açılacak. Senaryosu Raymond Carver'in 'So Much Water So Close to Home' isimli kısa öyküsünden yola çıkılarak yazılan film, "2006 Stockholm Film Festivali"nde Uluslararası Film Eleştirmenleri Ödülleri'nde En İyi Film ve En İyi Senaryo dalında ödül kazandı.

Festivalde gösterilecek filmlerden biri de "Avustralya Futbolu". Phillip Gwynne'in "Ölümcül Unna" romanından esinlenilerek senaryosu hazırlanan film, 2002'de Cannes Junior Jüri Özel Ödülü'nü aldı.

Yüksek finans dünyasında geçen politik bir polisiye; "Banka", Toronto Uluslararası Film Ödülü ve dokuz Avustralya Film Enstitüsü ödülü olan ve ödüllü kadın oyuncu Toni Collette'in başrolde olduğu "Japon Hikayesi", 2001 Toronto Uluslararası Film Festivali ve San Sebastian Uluslararası Film Festivali'nden ödülle dönen, ayrıca yedi Avustralya Film Enstitüsü sahibi, aşk ve insanların yaptıkları hatalar üzerine psikolojik bir gerilim olan "Lantana", eleştirmenlerden tam not alan, birbirlerine uzak üç kızkardeşin annelerinin ölümü üzerine doğdukları eve geri dönüşlerini anlatan Aborjin filmi "Aydınlık" da festivalde gösterilecek diğer filmler arasında yer alıyor.

Avustralya Film Festivali 16-18 Ekim tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener sinemasında gerçekleştirilecek. Festival için bilet fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler