"Ayakta durabilmemiz mümkün değil"

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''Bu ülkenin birliği parçalanırsa, yani insanlar bir arada duramaz, birlikte sorunları göğüsleyemezse o zaman ayakta durabilmemiz mümkün değil'' dedi.

Yayınlanma: 27.11.2009 - 16:54
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, partisinin Mersin İl Örgütü tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde, İzmir ve Çanakkale Bayramiç'te yaşanan olaylara değindi.
''Bu ülkede sorunları bir etnik kimlik temelinde tanımlarsanız ve bunları çözmek için de siyaset üretme sözü verirseniz, bu ülkeyi ayrıştırırsınız. Bu ayrışma mutlaka cepheleşir, bu cepheleşme de çatışmaya dönüşür'' diyen Şandır, şunları söyledi:

''Bu ülkenin her alanda birçok sorunları olabilir, bunları aşabilmek için hep birlikte kol kola gireriz. Milletçe fedakarlıksa yaparız, gayretse gösteririz ve bunu aşarız ama eğer bu ülkenin birliği parçalanırsa, yani insanlar bir arada duramaz, birlikte sorunları göğüsleyemezse o zaman ayakta durabilmemiz mümkün değil.

İzmir gibi herkesin özgürlük ve hürriyet içinde rahatça yaşadığı bir kentte bir konvoy çatışması, Türk-Kürt çatışmasına dönüşüveriyor. İki delikanlının muhtemeledir ki 'delikanlılık kavgası' Bayramiç'te Türk-Kürt kavgasına dönüşüveriyor. Bütün teşkilata genel başkanımın talimatı olarak ifade ediyorum: Bu çatışmanın Mersin'e taşınmasına engel olmalıyız, en azından tarafı olmamalıyız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler