Ayçiçeği üreticinin yüzünü güldürüyor

Edirne'de üreticiler arasında ''sarı altın'' olarak adlandırılan ayçiçeğin avans alım fiyatının 1294 TL/Ton olarak açıklanması çiftçiyi mutlu etti.

Yayınlanma: 03.09.2011 - 13:53
Abone Ol google-news

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, Trakya Birlik'in 2011/2012 iş yılı yüzde 50 yağ oranlı ayçiçeğine uygulanacak avans alım fiyatını 1.294 TL/Ton, yüzde 40 standart yağ oranlı ayçiçeği ürünü için 1.125 TL/Ton, yüzde 45 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için 1.209 TL/Ton olarak açıkladığını anımsattı.

Ülkede üretilen ayçiçeği ürününün yüzde 50'sinin Trakya Birlik tarafından mubayaa edildiğini vurgulayan Yorulmaz, ''Trakya Birlik'in vermiş olduğu avans fiyat, piyasa şartlarına göre gerçekten güzel'' dedi.

Bu yıl yağışlardan dolayı verimde kayıp olduğunu ifade eden Yorulmaz, şöyle devam etti:
''Trakya bölgesi Haziran ayından bu yana yağış almadı. Bu nedenle ayçiçek ürününde yağışlardan dolayı verim kaybı var. Girdi fiyatları yüksek. Verim kaybı da yaşadığımız için üretici kara kara düşünüyordu. Ağustos ayında başlayan hasadın yüzde 60'ı tamamlandı. Bu noktada üreticinin yüzünü Trakya Birlik biraz olsun güldürdü. Trakya Birlik, üreticinin hakkını vermiştir. Türk çiftçisine hayırlı uğurlu olsun. Herkese teşekkür ediyoruz.''

Cengiz Yorulmaz, Türkiye'de ayçiçek rekoltesinin bu yıl 900 bin ton seviyelerinde gerçekleşmesinin beklendiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler