Aygün'den 'pompalı saldırı' açıklaması

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, basına ''pompalı saldırı'' olarak yansıyan olaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yayınlanma: 01.09.2009 - 10:18
Abone Ol google-news

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, ATO'dan, dün saat 15.00 civarında çıkarken, giriş katında, yaklaşık 20 yıldır tanıdığı M.Ö. ile karşılaştığını, karşıdan kendisine doğru gelen M.Ö'nün elindeki pompalı tüfeği sonradan fark ettiğini, yaklaşarak M.Ö'nün elinden tüfeği alıp, ATO güvenliğine teslim ettiğini ve M.Ö'yü odasına çıkardığını anlattı.

M.Ö'nün ''kendisine yönelik tepkisine neden olan olayın yaklaşık 6 ay öncesine dayandığını'' belirten Aygün, açıklamasında şunları kaydetti:
''M.Ö. 6 ay önce, yine yaklaşık 20 yıldır, Rüzgarlı Sokak'ta ticaret yaptığım dönemden tanıdığım iş adamı A.İ.B'nin bürosuna gitmiş. Bu sırada, icra memurları büro eşyalarına haciz koyma işlemleri yapmak üzereymiş. Kendisi de A.İ.B'yi tanıdığı için kefil olmuş. Aradan geçen süre içerisinde borç ödenmeyince, M.Ö'nün evine ve maaşına icra gelmiş. Bu olayları M.Ö. bir süre önce bana anlatarak, araya girerek yardımcı olmamı istemişti, ben de A.İ.B'yi arayarak durumu anlatmıştım.

Aradan geçen sure içerisinde haciz durumunda bir değişiklik olmadığı halde, M.Ö. çalıştığı kurum olan EGO'dan emekli oldu. Aldığı emekli ikramiyesinin üzerine A.İ.B'ye kefilliği nedeniyle ödemek zorunda kaldığı meblağı da koyarak bir ev almak niyetindeymiş. Uygun fiyatla bulduğu evi satın alamayacağı kaygısıyla da bunalıma girmiş. A.İ.B'ye ulaşamadığı için, bana gelerek sorununu çözmemi istedi.

Odamda konuştuktan sonra, saat 17.00'de A.İ.B'yi ziyarete giderek durumu aktardım. Kendisi de benim yanımda avukatlarını arayarak bugün M.Ö'nün kefilliğinin kaldırılma işlemlerinin yapılmasını istedi ve borcunu ödeyeceğini söyledi. 17.30'da yeniden Oda'ya dönüp, durumu M.Ö'ye anlattım, sorununun bugün çözüleceğini söyledim.''

M.Ö'nün yaklaşık 20 yıl önce Ankara Cumhuriyet Savcısı Armağan Evren tarafından kendisine ''çocuk yurdunda büyümüştür, iyi bir insandır, yardımcı ol'' diye gönderdiği biri olduğunu ifade eden Aygün, o dönemde M.Ö'nün EGO'da çalışmaya başladığını, zaman zaman Rüzgarlı Sokak'taki bürosuna gelip giden biri olduğunu anlattı.

Olayın M.Ö'nün yaşadığı bunalım nedeniyle gerçekleştiğini belirten Aygün, açıklamasında, ''Olaydan sonra kendisi icra nedeniyle ekonomik sıkıntıya girdiğini, elindeki avucundakiyle bir ev alarak, emeklilik dönemini rahat geçirmek istediğini, bu isteğinin gerçekleşemeyeceğini düşünerek bunalıma girdiğini, tepkisinin bana olmadığını söylemiştir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler