"Ayrışmanın önüne geçilmeli"
TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sesli terörün neden olduğu maddi kayıpların, ekonomik kayıplar ile telafi edilebileceğini belirterek, "Başımıza gelebilecek en büyük felaket; Türkiye'yi Türkiye yapan ortak hedefler ve idealler etrafındaki birliğin bozulmasıdır. Vatandaşlarımızın zihinlerindeki ayrışmanın önüne geçmek zorundayız" dedi.
Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Hazim Sesli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin çok uzun zamandır terörün acısını ve terör kaynaklı sorunları yaşamaya devam ettiğini belirterek bölücü teröre karşı vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı. Sesli, terörün neden olduğu maddi kayıpların, ekonomik kayıplar ile elbette telafi edilebileceğini kaydederek, "Fakat bir milletin arasına nifak girdiği zaman, düşmanlık girdiği zaman, mesafe girdiği zaman; işte bunun telafisi çok zor olur. Başımıza gelebilecek en büyük felaket; Türkiye'yi Türkiye yapan ortak hedefler ve idealler etrafındaki birliğin bozulmasıdır. Vatandaşlarımızın zihinlerindeki ayrışmanın önüne geçmek zorundayız" dedi. Terörün çözümünde sivil toplum kuruluşlarına ciddi görevler ve sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Sesli, terör konusunda hemfikir olmanın yetmediğini, terör karşısında millete ve temsil ettiği kitlelere yapıcı ve sağduyulu mesaj vermenin daha önemli olduğunu vurguladı. Sesli, Anayasa Referandumunun Türkiye'nin gündeminin en önemli maddesi haline geldiğini belirterek şöyle devam etti:
"Türkiye kamuoyu siyasi partileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve akademik çevreleriyle birlikte uzun zamandır yeni bir anayasanın gerekliliği konusunda hemfikirdir. Gerçekten de artık Türkiye'deki değişimi taşıyacak, çağımızın gereklerine cevap verecek, birlik ve beraberliğimizi tesis edecek, bütün kesimleri kucaklayan, demokratik yeni bir anayasa gereklidir. Öngörülen anayasa değişikliği artık milletin takdirine sunulmuştur. Referandum müessesesi; çoğulcu demokrasinin çok önemli ve gerekli araçlarından biridir. Referandumda seçmenler tercihlerini yaparlar ve ortaya çıkan irade artık tartışılmaz. Milletin vereceği kararı da herkes saygıyla karşılamak durumundadır. Sonuç ne olursa olsun, referandum sonrasında da, Türkiye'yi ileri götürecek, demokrasiye hizmet edecek anayasa çalışmaları devam etmelidir. Bu noktada bizim temennimiz; referandum sürecinin; barış içinde, demokrasiye yakışır biçimde, yeni kavgalara ve gereksiz tartışmalara yol açmayacak biçimde geçirilmesidir. Referandum süreci aynı zamanda herkes için bir demokrasi imtihanı olacaktır. Bizler Türkiye'nin bu demokrasi sınavından başarıyla geçeceğine yürekten inanıyoruz."
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- Ankaralı Turgut hayatını kaybetti!
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği