Azerbaycan üçüncü uçağı gönderiyor

Van'da meydana gelen depremden sonra bölgeye dış yardımlar sürüyor. Azerbaycan, üçüncü yardım uçağını deprem bölgesine gönderirken, İran'dan bir yardım ekibi de Van'a ulaştı.

Yayınlanma: 24.10.2011 - 07:45
Abone Ol google-news

Azerbaycan, üçüncü yardım uçağını deprem bölgesine gönderdi. Olağanüstü Haller Bakanlığının internet sitesinden verilen bilgiye göre, bugün TSİ 09.00'da yeni bir uçak ile 46 kişilik yardım ekibinin Van'a hareket ettiği bildirildi.

Açıklamada, uçakta yardım ekibinin yanı sıra yardım malzemesinin bulunduğu kaydedildi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı iki uçak ve 145 kişilik yardım ekibi, dün gece Van'a ulaşmıştı.

Van'da meydana gelen depremden sonra Türkiye'ye yardım elini uzatan ilk ülke olan Azerbaycan, bugün gönderdiği yardım uçağıyla beraber deprem bölgesine üç uçak ile 191 kişilik yardım ekibi göndermiş oldu.
 

İran'dan 5 ambulans ve 18 kişilik acil yardım ekibi

İran'daki Hoy Valisi Başkanlığındaki yardım ekibi Van'a geldi.

Van'daki depremin ardından Hoy Valisi Gullam Hüseyin Emari başkanlığındaki ekip, Van'a ulaştı.

İl Afet Acil Durum Müdürlüğüne gelen Hoy Valisi Emari, 2 kamyon malzeme ile Van'a geldiklerini belirterek, 208 çadır, bin 500 battaniye ve muhtelif gıda malzemeleri getirdiklerini söyledi.

Emari, İran'dan 5 ambulans ve 18 kişilik acil yardım ekibinin de Van'a geldiğini belirterek, ihtiyaç duyulması halinde sahra hastanesi de kurmayı planladıklarını ifade etti.
 

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler