Aziz zor durumda

Eski Irak Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz'in oğlu Ziad Aziz, babasının hapishanede çok kötü koşullar altında tutulduğunu idiia etti. Ziad Aziz, "Babam, Bağdat'ta yeşil bölgede Baas partisinin eski merkezinde bodrum katında çok kötü koşullarda tutuluyor. Ufacık hücresini başka bir mahkumla daha paylaşıyor ve telefon görüşmelerine izin verilmiyor" dedi.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 18:04
Abone Ol google-news

Eski Irak Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz'in hapishanede "çok kötü" koşullar altında tutulduğu bildirildi.
Tarık Aziz'in oğlu Ziad Aziz, Amman'da yaptığı açıklamada, "Babam, Bağdat'ta yeşil bölgede Baas partisinin eski merkezinde bodrum katında çok kötü koşullarda tutuluyor. Ufacık hücresini başka bir mahkumla daha paylaşıyor ve telefon görüşmelerine izin verilmiyor" dedi ve babasından dört haftadır haber almadığını belirtti. Ziad Aziz, babasının yüksek tansiyon, şeker, solunum yolları ve kalp sorunlarının bulunduğunu söyledi.

Tarık Aziz, 1992 yılında 42 tüccarın idam edilmesiyle ilgili davada yargılanıyor.
Irak'ın BM ambargosu altında olduğu Temmuz 1992 yılında, gıda fiyatlarındaki büyük artış nedeniyle suçlu bulunan 42 tüccar idam edilmişti.

Savcılık, tüccarların idamının "karanlık perde altındaki sistematik bir kampanya" olduğunu, davada yargılanan sanıkların da Saddam Hüseyin'in kararlarını onaylayan Devrim Komuta Konseyi üyesi oldukları için sorumlu tutulmaları gerektiğini savunuyor.

Tarık Aziz (72), suçlu bulunması halinde ölüm cezasıyla karşı karşıya bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler