Azra bebek yüzümüzü güldürdü

Van’da meydana gelen depremde enkaz altındaki fotoğrafıyla depremin simgesi olan 13 yaşındaki Yunus'u ve 3 gün sonra 14 günlük premetüre Azra bebeki enkazdan sağ olarak çıkaran ekipte yer alan Elazığ Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), görevlerini tamamlayarak kente döndü.

Yayınlanma: 01.11.2011 - 17:36
Abone Ol google-news

Van’da meydana gelen depremin ardından aynı gün 15 kişiden oluşan 3 UMKE ekibi, 5 adet 112 acil sağlık ekibi ve 3 uzman hekimle akşam saatlerinde Erciş’e ulaştıklarını belirten  Elazığ Sağlık Müdürlüğü Yataklı Tedavi Hizmetleri Şube Müdürü Tuncay Okcu, “Enkaza girebilmek için sivil savunma aradık kendimize. Enkaza tek başımıza girmemiz sıkıntı oluyordu. Erzurum sivil savunma ekibini bulduk, birlikte ilk olarak 4 saatlik çalışma sonucu gece 23.30 sıralarında Yunus adında 13 yaşındaki çocuğu çıkardık. Yunus daha sonra nakil sırasında iç kanamadan vefat etmiş. Biz de sonradan duyduk bu haberi. Yunus’un bulunduğu yerden iki kişiyi daha çıkardık” diye konuştu. Depremin ikinci günü ise sabah saatlerinde Azerbaycan ekibi ile birlikte 9 saat sonunda her şeye değen bir çalışmayla Emrullah isminde 20 yaşlarında bir genci enkazdan çıkardıklarını ifade eden Okçu, Azra bebeğin ise kendileri için umut olduğunu söyledi. Okcu, “Üçüncü gün ise saat 10.00 civarlarında bizim ekibimiz ile Jandarma Arama ve Kurtarma Timi ile İzmir Sivil Savunma Ekibi 6 saat süren hummalı bir çalışma sonucu Azra bebeği aldık oradan. Azra bebeği almamız bize o kadar çok mutluluk verdi ki artık hepimizin içinden gülmek geliyordu. Deprem olmuş 3 gün boyunca yüzümüz gülmemişti. Azra bebeği aldık, hepimiz gülmeye başladık. Bu bizim için çok büyük mutluluk, heyecan verici bir olay oldu ki bunlar anlatılamaz. Azra’dan sonra da anne ve babaannesini de aldık” dedi.

Deprem bölgesinde bulundukları süre içinde 7 kişiyi enkazdan sağ çıkardıklarını anlatan Okcu, enkaz çalışmalarının ardından 3 köyde 180 kişiye sağlık taraması yaparak ilaç ve kişisel ürünler dağıttıklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler