Babuşcu'nun 4 yılda tek bir yasa ve soru önergesi yok

PARLAMENTO KULİSİ

Babuşcu'nun 4 yılda tek bir yasa ve soru önergesi yok
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.01.2015 - 18:59

AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu’nun sosyal medya üzerinden “600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi” açıklaması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Tepkiler üzerine AKP’li Babuşcu yine Twitter hesabı üzerinden “90 yıllık reklam arası” açıklamasıyla “istikrarlı, darbelere boyun eğmeyen, büyüyen, dünyada söz sahibi olan Türkiye’yi” kastettiğini belirterek “Reklam arası bitti, film başladı” ifadesini yine kullandı.

Biz de AKP’li Babuşcu’nun Twitter ve parlamento karnesini sizler için derledik:

Twitter’ın herkese açık verilerine göre Babuşcu 6 Temmuz 2013 tarihinde Twitter hesabını açmış. Yaklaşık 1.5 yıllık dönem içerisinde de 2 bin 700’ün üzerinde tweet atmış. Başka bir deyişle AKP’li Babuşcu, Twitter âlemini aktif bir şekilde kullanıyor. Babuşcu genel olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ınfotoğraflarını ve partisiyle ilgili çeşitli mecralarda çıkan haberleri paylaşıp bu konularla ilgili yorumlar yapıyor.

AKP’li Babuşcu’nun TBMM karnesine baktığımızda ise çok tersi bir tablo ortaya çıkıyor. 12 Haziran 2011 tarihinden beri milletvekili olan Babuşcu’nun ilk imza sahibi olduğu, doğrudan verdiği bir yasa önerisi bulunmuyor. Yaklaşık 4 yıldır yürüttüğü milletvekilliği görevi kapsamında Babuşcu, diğer milletvekillerinin verdiği 10 yasa önerisine imzayla destek vermiş. Babuşcu’nun sahibi olduğu herhangi bir yazılı ya da sözlü soru önergesi de yok. Aynı şekilde herhangi bir genel görüşme önerisinde de hiç bulunmayan Babuşcu’nun, milletvekili yemini sayılmazsa Genel Kurul kürsüsünden yaptığı konuşma sayısı da yalnızca üçle sınırlı. Öyle ki bu konuşmaların ikisini de bütçe konuşmaları oluşturuyor.

AKP’li Babuşcu’nun “90 yıllık reklam arası” tespitinden yola çıkarak biz de parlamento karnesine baktığımızda “Dört yıllık vekilliğe üç konuşma arası”değerlendirmesini yaparsak yanlış olmaz.

______________________________________________________________

‘İnşallah Maşallahlı Teklif!

Günlük konuşmalarımız içerisinde bir kelimeyi ortalama kaç kez söylüyoruz? Günde ortalama kaç kelime ile konuşuyoruz? TBMM Anayasa Komisyonu’nda, AKP Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi armasının belirlenmesini içeren yasa teklifinin görüşmelerinde gazetecilerin aklına takılan sorular, bunlar oldu. Zira görüşmelerde, CHP’li ve MHP’li vekiller teklifin yasalaşmasının gelecek döneme kalma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyince AKP’li vekiller konuşmalarında birbiri ardına “inşallah”la başlayan cümleler kurdu. Ancak konuşmalarda öyle bir noktaya gelindi ki MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz’la, AKP Nevşehir Milletvekili Ebu Bekir Gizligider arasında“ilginç” bir diyalog yaşandı. Gizligider, “teklifin yasalaşmasının gelecek yıla kalmaması” temennisinde bulunarak “Zeynep Hanım’ı (Zeynep Armağan Uslu), şahsen, gerçekten tebrik ediyorum. İnşallah ulaşır amacına, matuf olur. İnşallah yetişir ama yetişmezse de temeli...” diye konuşurken MHP Isparta MilletvekiliNevzat Korkmaz “dayanamayarak” araya girdi:

“Kormaz: İnşallah!

Gizligider: Her şey inşallahtır bizde, ‘Allah’ın izniyle’ demektir inşallah.

Korkmaz: ‘İnşallahta bile bir ümitsizlik görüyorum.

Gizligider: Hayır, tam tersi. Bizim inancımızda inşallah ‘Allah’ın izniyle’ demektir, biliyorsunuz bunu siz.

Korkmaz: İyi de sen ayrı ben ayrıymış gibi böyle…

Gizligider: Hayır, bizim, bizim, bizim inancımızda...

Korkmaz: Bizim derken yani…

Gizligider: Bakın, o kelimeyi de… Bakın, her şeyi yorumlayarak nasıl çıkacağız bu işten Allah aşkına, inancımızda bu demektir inşallah.”

Bu diyaloğun üzerinden kısa bir süre geçmişti ki bu kez AKP Adana Milletvekili Fatoş Gürkan söz aldı. O da “İnşallah, bu yıl bu kanun teklifi de gerçekleşir ve güzel bir şey yapmış oluruz” deyince, MHP’li Korkmaz yine “dayanamadı:”

“Korkmaz: İnşallahlarla, maşallahlarla…

Gürkan: Hayır, hayır. ‘İnşallah’ güzel bir temennidir ve olması yönünde temennidir.

Korkmaz: Katılıyorum. ‘Keşke’ anlamında kullanılıyor biraz da o manada…

Gürkan: Yok, ‘keşke’ anlamında kullanmıyorum. ‘Allah’ın izniyle’ demek, bu anlamda kullanılıyor.

Korkmaz: İnşallah!”

______________________________________________________________

‘Bin Bir İsim’ Davutoğlu

Siyasi liderlerin sözleri pek çok kez kamuoyunda tartışıldı, hatta bazı sözler üzerine “espriler” de yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin belki bugüne kadar internet sitelerinde en çok paylaşılan sözü “püskevit”ti; ancak bu sözün “popülerliği” yerini, her salı partisinin grup toplantısındaki konuşmalarında ve her açıklamasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na atfen yaptığı benzetmeler alacak gibi görünüyor. İşte Bahçeli’nin Davutoğlu’na “taktığı isimlerden” bazı örnekler:

“6 Ocak tarihindeki grup toplantısından: Fason Başbakan...

Hükümetteki Erdoğan muhiplerini kollayan Davutoğlu...

11 Ocak’ta Kayseri’deki merkez yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasından, (AKP’nin 2015 seçim şarkısı Kiziroğlu Mustafa Bey’e atfen...): Kızarmış Yüz Oğlu Davutoğlu...

13 Ocak tarihindeki grup toplantısından: Fotokopisi bile rüküş duran, gırtlağına kadar vesayet batağına saplanan ve saraya sekretarya hizmeti veren Başbakan...

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler