"Bağdasar Kardeşler" komşuda

Trabzon Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği, Ermeni kökenli Osmanlı yazarı Hagop Baronyan'ın yazdığı ve Hrant Hakobyan'ın yönettiği "Bağdasar Kardeşler" adlı oyun Türkiye'den sonra Ermenistan'da oynanacak. Oyunu, Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in, öldürülmeden önce İstanbul'da seyirciyle buluşturmak istiyordu.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 08:00
Abone Ol google-news

Trabzon Sanat Tiyatrosunun sahnelediği, Ermeni kökenli Osmanlı yazarı Hagop Baronyanın yazdığı ve Hrant Hakobyanın yönettiği Bağdasar Kardeşler adlı oyun Türkiyeden sonra Ermenistanda oynanacak.

Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dinkin, öldürülmeden önce İstanbulda seyirciyle buluşturmak istediği oyunu, Ermenistanda ilk kez bir Türk tiyatro topluluğu sahnelemiş olacak.

Trabzon Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Necati Zengin, 22 Kasımda çıkacakları turne konusunda bilgi verdi. Türklerle Ermenilerin yüzyıllarca bir arada yaşadıklarını, 1915’te yaşanan olaylar sonrasındaki uzaklaşmanınsa günümüze kadar sürdüğünü anımsatan Zengin, şöyle dedi: Bizler barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik destekçisiyiz. Oyunda da hiçbir zaman siyasi bir amaç taşımadık. İki ülke arasındaki uzaklaşmanın kültür ve sanat yoluyla kaldırılmasına çalıştık. Trabzonda yıllardır düzenlenen uluslararası tiyatro festivaline Kültür ve Turizm Bakanlığının çağrısıyla son 4 yıl Ermenistandan da tiyatro topluluklarının katıldığını söyleyen Zengin, Ermenistana Vanadzor Şehri Akademik Devlet Tiyatrosu tarafından davet edildiklerini belirtti. Zengin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün ulusal maç nedeniyle bu ülkeye gidişiyle bu olayın ilgisi olmadığını savundu ve:Oyunun Ermenistanda sahnelenmesi için iki yıldır yazışıyorduk. Ayrıca oyunun Erivanlı bir Ermeni olan yönetmeni de oyunun ülkesinde sahnelenmesi için büyük çaba harcadı.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler