Bahçeli 'Başkanlık Sistemi'ni böyle savundu: Kaos çıkar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni karşılıksız desteklediklerini ifade ederek, "Daha 1 yıl, 1 ay 9 günü bulmamış bir sistemi suçlayarak yeni kaoslara Türkiye'yi sürüklemek, siyasi partilerin anlayışına, demokratik etiğine bağdaşmamaktadır" dedi.

Yayınlanma: 12.08.2019 - 14:43
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde partilileri ile bayramlaştı. Burada konuşan Bahçeli, "Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı sorunları göz önüne alarak, dış politikadaki yoğunlaşmayı göz önüne alarak bazı değerlendirmelerde mutlaka siyasi partiler arasında bir mutabakatın sağlanması bir zaruret halindeyken, Türkiye'yi yeniden bir kaosa sürükleyecek yaklaşımlarda bulunmak kanaatimizce ülkenin istikrarı açısından önemli zararlar vereceği inancındayız. O sebepten dolayı bayram sonrası yaşanacak süreçte ve 1 Ekim'de açılacak TBMM'yi göz önüne alarak, Türkiye'deki terör faaliyetleri, PKK/PYD'nin terör devleti kurma istekleri, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta yaşananlar göz önününde bulundurulmalı. Daha 1 yıl, 1 ay 9 günü bulmamış bir sistemi suçlayarak yeni kaoslara Türkiye'yi sürüklemek, siyasi partilerin anlayışına, demokratik etiğine bağdaşmamaktadır. MHP önümüzdeki günlerde, bu tarihi gerçekler ışığında yerterli dersleri çıkararar, 71 yıldır sağlanamayan istikrarsızlığı, 1 yıldır sağlanamadı iddiasıyla karşı çıkılması ülkemiz açısından en büyük tehdit olacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir kez daha arkasında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"BURASI BİR TAMPON BÖLGE DEĞİL"

ABD ile güvenli bölge mütabakatığı ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Bahçeli, "Türkiye'yi tehlikelerden kurtaracak akılcılık öne çıkmalıdır. Burası bir tampon bölge değildir, burası güvenlik bölgesidir" ifadesini kullandı.

Bahçeli, "MHP bu ülkeyi karşılıksız seviyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni de karşılıksız destekliyoruz, herhangi bir pazarlığın içerisinde değiliz. Pazar olarak binamızın karşısındaki perşembe pazarını biliriz" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler