Bahçeli’den ‘Çinli yerine Koreli dövme’ savunması: Baktılar ki ikisi de çekik göz…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Çin’in Şincan Özerk Bölgesi’ndeki Müslümanların oruç tutmasına ve ibadet etmesine izin vermediği iddiasıyla Korelilere saldıran ülkücüleri savundu.

Yayınlanma: 08.07.2015 - 09:55
Abone Ol google-news



Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a konuşan Devlet Bahçeli, Çinli dövmek isterken Korelilere saldıran, bir Uygur Türkü’nün de çalıştığı Çin restoranın camlarını indiren, Çinli işçilerin sınırdışı edilmesini isteyen ve son olarak ‘Burnumuzda tütüyor Çinlinin kan kokusu’ diye pankart asan ülkücü gençlerin, zulme karşı ‘hassas‘ olduğunu söyledi.

Ülkücü gençlerin ‘demokratik haklarını‘ kullandığını savunan Bahçeli, “Bu sorunu kamuoyuna mal etmek, uluslararası arenaya doğru yönlendirmek açısından bu eylemler faydalıdır” dedi.

Bu tür eylemlerde başka amaçlar taşıyan provokasyon olaylarının çok yaygın olduğunu savunan MHP lideri,  “Televizyonlarda anlattım: Bozkurt işaretiyle Heavy Metal işareti birbirine çok benziyor. Küçük bir farklılık var arada. Lokantadaki bir kişiyle bizim ne alakamız var? Ama iki­ üç insanı yönlendirip provokasyon yapmak kolay” ifadelerini kullandı.

‘Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz…’

Sultanahmet’te Çinli ile Koreliyi ayırt edemeyen ülkücüler hakkında da konuşan Bahçeli, “Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz… Baktı ki ikisi de çekik göz… Fark eder mi efendim?” diye konuştu.
Erdoğan, Çankaya fanusuna girmeli

Olası koalisyon ihtimalleri üzerine de yorum yapan Bahçeli, MHP’nin kırmızı çizgilerini tekrarlayarak şöyle konuştu: “Çözüm süreci bir çözülme sürecidir ve hemen bitirilmelidir. 17/25 Aralık’ın üzerine sonuna kadar gidilmelidir. Recep Tayyip Erdoğan Saray’dan çıkıp Çankaya fanusunun içine girmelidir” dedi.

Ancak Bahçeli, AKP’nin bu şartları kabul etmeyeceği mesajını da vererek, “Beraber koalisyon kurup birbirimizi aldatmanın gereği yok diyeceğiz. Koalisyon kurup birbirimizi karakol amiri gibi takip ettirmenin gereği yok diyeceğiz. Bu bakanlığı bu parti kontrol edecek, şu bakanlığı şu parti kontrol edecek… Böyle şey olabilir mi?” diye de ekledi.

MHP lideri son olarak toplumsal yarılmayı AKP-CHP koalisyonunun çözeceğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler