Bahçeli'den önemli açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sözde aydın olarak her gün televizyonlarda demokratikleşme süreci adı altında Türkiye'nin bölünmesine katkı sağlayan, zehir saçan konuşmaları dinlemekten bu millet usanmıştır" dedi.

Yayınlanma: 01.08.2009 - 14:36
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Bursa İl Kongresi’ne katıldı.

Kongre’de şu sıralarda konuşmakta olan Bahçeli, hükümetin Kürt açılımını eleştirmeye devam etti ve “Sözde aydın olarak her gün televizyonlarda demokratikleşme süreci adı altında Türkiye’nin bölünmesine katkı sağlayan, zehir saçan konuşmaları dinlemekten bu millet usanmıştır” dedi.

Demokratik açılım tartışmalarına taraf olanları da sert bir dille eleştiren MHP lideri, “Anlaşılıyor ki, demokratikleşmeyi sık sık tekrarlayanlar, Türkiye’de, kimlik ayrımcılığını körükleyen, etnik terörü cesaretlendiren tarihi bir hatayı işliyorlar veya bunlara yandaşlık yapıyorlardır” diye konuştu.

Vaat ettikleriyle yaptıkları arasında bir uçurum bulunan bir iktidarın ülkeyi yönetmekte olduğunu söyleyen Bahçeli, AKP’nin yürüttüğü siyasetle, ülkedeki her türlü sosyal ve ekonomik sorunun üzerinin örtüldüğünü iddia etti.

“Türkiye’nin varolan meseleleri, gittikçe derinleşerek, Türk milletinin geleceğini ambargo altına almaktadır”
diyen Bahçeli, söz konusu durumu “AKP iktidarının eseri” olarak değerlendirdi.
 

Sözde aydınların zehir saçan konuşmaları

Bahçeli, “Demokratikleşme süreci adı altında, ayrışmayı, bölünmeyi, parçalanmayı yeğleyen bir yaklaşımı bir arada düşünmek ve bunu sözde aydın olarak her gün televizyonlarda demokratikleşme süreci adı altında Türkiye’nin bölünmesine katkı sağlayan, zehir saçan konuşmaları dinlemekten bu millet usanmıştır” diye konuştu.
 

Demokratikleşmeyi dile getirenler etnik terörü cesaretlendiriyor

“Anlaşılıyor ki, demokratikleşmeyi sık sık tekrarlayanlar, Türkiye’de, kimlik ayrımcılığını körükleyen, etnik terörü cesaretlendiren tarihi bir hatayı işliyorlar veya bunlara yandaşlık yapıyorlardır. Gerçek demokratları sindirip, demokratikleşme süreci adı altında, Türkiye’yi bölmeye çalışan gafil ve ihanet sahiplerini daha da fazla cesaretlendirmekten başka bir ifade olarak kabulü mümkün değildir. O sebepten dolayı, demokrasiyle demokratikleşme arasında çok ince bir çizgi üzerinde, Türkiye’ye oynanan oyunu, kurulan tuzağı, hep beraber görmek mecburiyetindeyiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler