Bakan Çavuşoğlu, Suudi mevkidaşı Jubeir ile Halep'i görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel Al-Jubeir ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 13.12.2016 - 18:24
Abone Ol google-news
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel Al-Jubeir ile telefonda görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede başta Halep olmak üzere Suriye'deki son gelişmeler ele alındı. Bakan Çavuşoğlu, Suriye rejiminin ve destekçilerinin Doğu Halep'teki kuşatmasını ve yoğun bombardımanını Türkiye'nin infialle karşıladığını vurgulayarak, muhaliflerin bulunduğu son iki mahallede sıkışmış durumdaki on binlerce sivilin önümüzdeki günlerde hedef alınmasından da ciddi endişe duyulduğunu ifade etti.
 
Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, her iki bakan, Halep'e yönelik saldırıların derhal durdurulması, Doğu Halep'te kalan nüfusun güvenli tahliyesinin biran önce gerçekleşmesi ve insani erişimin önünün açılması yönünde gayret sarfedilmesi ve bu konularyla ilgili olarak Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ortak çalışmalarının sürdürülmesi hususunda görüş birliğine vardı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon