Balbay'ın başvurusuna ret

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, iki katlı normal koğuşlara yerleştirilmek için Silivri 1 No'lu Cezaevine yaptığı başvurunun kabul edilmediğini açıkladı.

Yayınlanma: 02.04.2012 - 13:11
Abone Ol google-news

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, başka suçtan tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanığı Yüksel Dilsiz'in çapraz sorgusu, gazeteci, izleyici ve sanıkların alınmadığı kapalı duruşmada devam ediyor.

Davanın tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, duruşmaya ara verildiği sırada salona giren basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tutuklu sanık Tuncay Özkan'ın yanına ''Odatv'' davasından tutuklu yargılanan Barış Terkoğlu'nun verildiğini söyledi.

Cezaevinde tek başına kalmak istediği şeklinde bir izlenim yaratıldığını belirten Balbay, bununla ilgili basın mensuplarına yazılı bir açıklama dağıttı.

Balbay, açıklamada, 14 aydır Silivri 1 No'lu Cezaevi F-3 alt tecrit koğuşunda tek başına tutulduğunu ifade ederek, 27 Mart Salı günü cezaevi yönetimine normal koğuşlara geçmek için dilekçe verdiğini yönetimin de bir gün sonra kendisine yanıt verdiğini dile getirdi.

''Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu, normal koğuşa geçme isteğimi reddederken gerekçe olarak işlemiş olduğum suç grubu ve tutuklunun konumu gösterdi'' diyen Balbay, açıklamasında ''Ben hükümlü değil tutukluyum. Yargılamam sürüyor. Ama cezaevi yönetimi hükmü vermiş. Benim temel isteğim özgürlük ve adalet'' dedi.

Balbay Silivri 1 No'lu Cezavi Müdürlüğü'ne verdiği dilekçe ile cezaevi müdürlüğünce kendisine verilen cevap yazısının bir örneğini de basın mensuplarına dağıttı.

Söz konusu dilekçede, ''Bir yılı aşkın süredir F-3 alt koğuşunda istemim dışında tek başıma kalmaktayım. Benzer durumda olan tutuklular vardır. Karşılıklı kabulle iki katlı normal koğuşlara yerleştirilmek üzere yeni bir düzenleme yapılmasını arz ve talep ederim'' ifadelerine yer verildi.

Balbay'ın dilekçesine yanıt veren Silivri 1 No'lu L Tipi Cezaevi Müdürlüğü İdare ve Gözlem Kurulu kararında ise, Balbay'ın ''Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek ve kullanmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevine yapmasını engellemeye teşebbüs etme, yasa dışı örgüte üye olma'' gibi suçlardan tutuklu bulunduğu kaydedildi.

Kararda, Balbay'ın yargılandığı suçlar nedeniyle yüksek güvenlikli bölümlerde barındırılması, kurumun fiziki şartları, asayiş, düzen ve güvenliği nedeniyle Balbay'ın konumu da dikkate alınarak talebinin reddedildiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler