Balet suçunu itiraf etti

Bolşoy Tiyatrosu'nun Sanat Yönetmeni Sergey Filin'e Ocak ayında düzenlenen asitli saldırının ardından gözaltına alınan baletin suçunu itiraf ettiği bildirildi.

Yayınlanma: 06.03.2013 - 14:00
Abone Ol google-news

Güvenlik güçleri, Bolşoy Tiyatrosu'nda en son "Korkunç İvan"da başrol oynayan ve aynı mesleği icra eden bir aileden gelen 29 yaşındaki Rus balet Pavel Dmitrichenko ile ona suç ortaklığı yapan 2 kişinin, saldırıyı planlandıkları ve uyguladıklarını itiraf ettiğini açıkladı.

Rus polisi tarafından yayımlanan görüntülerde, Dmitrichenko, "Saldırıyı ben örgütledim ama bu boyutlara geleceğini düşünmemiştim" ifadesini kullandı.

Polis Svetlana Kokotova, "Dmitrichenko'nun Filin'e kişisel düşmanlığının, mesleki meselelerden kaynaklandığını" tahmin ettiklerini söyledi.

Yetkililer, 3 şüphelinin henüz resmi olarak suçlanmadığını, savcıların bu kişilere ilişkin tutuklanma talebinin mahkeme tarafından değerlendirilmesinin beklendiğini kaydetti.

Dmitrichenko'nun Bolşoy Tiyatrosu'na 2002'de katıldığı ve son yıllarda "Korkunç İvan" ve "Kuğu Gölü" gibi birkaç önemli oyunda rol aldığı belirtildi.

Bolşoy Tiyatrosu Sözcüsü Katerina Novikova, yönetimin Dmitrichenko ile Filin arasında bir sorun yaşandığının farkında olmadığını dile getirdi.

Chanel One devlet televizyonu ise Bolşoy'da solistlik yapan Dmitrichenko'nun kız arkadaşının, ikili arasında sorun yaşandığının bilindiğini söylediğini iddia etti.

Ödüllü balet Filin, 17 Ocak'ta başkent Moskova'da evine yürürken maskeli bir kişinin asitli saldırısına uğramıştı. Yüzünden ağır yaralanan ve sağ gözünü kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Filin'in tedavisi Almanya'da devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler