Balıkesir'de bir yurttaş işsiz olduğu gerekçesiyle kendini yaktı... 'AKP zulmünü yoksulların öfkesi bitirecek'

Karesi ve Altıeylül Belediyesi'nin bulunduğu binanın önünde kendini yakan yurttaş ambulansla hastaneye kaldırıldı. CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, yaralı yurttaşın hayati tehlikesinin sürdüğünü açıkladı. AKP'li Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise olayın üzücü olduğunu belirterek, "Olay kurgu mu bilmiyorum" dedi.

Yayınlanma: 29.01.2018 - 13:24
Abone Ol google-news

Karesi ve Altıeylül Belediyesi'nin bulunduğu binanın önünde kendini yakan yurttaş ambulansla hastaneye kaldırıldı

‘Geçinemiyorum’ diyen işçi Meclis önünde kendinini yaktı

CHP'li Havutça: Vatandaş ümitsiz olduğu için kendini yakıyor

BalıkesirHaberAjansı'nın haberine göre, Karesi ve Altıeylül Belediyesi'nin bulunduğu binanın önünde kendini yakarak intihar teşebbüs eden kişinin Muhterem Birgül olduğu belirlendi.

Muhterem Birgül'ün işsiz olduğu için belediyeye defalarca iş başvurusunda bulunduğu bu gerçekleşmeyince de belediyenin önünde kenìdini yaktı belirlendi.

CHP'Lİ TÜM: HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, konuyla ilgili olarak Twitter sayfasından açıklama yaptı.

CHP'li Tüm, "Balıkesir'de Mustafa Birgül adlı bir yurttaşımız kendini yakarak intihar girişiminde bulundu. Yurttaşımız hemen Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktoru Halil Beggi'yle görüştüm. Mustafa Birgül'e şu an yanık ünitesinde müdahale ediliyor. İkinci dereceden yüzde 15 yanığı var ve hepsi baş bölgesinde. Hayati tehlikesi sürüyor. Meclis'te kendini yakan işçimizden sonra, şimdi de Balıkesir'de "35 yaşlarında" Mustafa Birgül kendini yaktı. İnsanlar genç yaşında açlığa, yoksulluğa karşı çaresizlikten dolayı kendilerini yakıyor. AKP zulmünü ezilenlerin ve yoksulların öfkesi bitirecek!" dedi.

'OLAY KURGU MU BİLMİYORUM'

AKP'li Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise olayın üzücü olduğunu belirterek, "Kayıtlara baktırıyorum. İş başvurusu var mı yok mu diye… Cinnet mi geçirdi, ailevi problemleri mi var, yoksa olay kurgu mu bilemiyorum. Denetimli serbestlikle bırakılmış, her gün imza atması gerekiyormuş. Bu kişilerin belediyede çalışması da mümkün değil. Olay belediyeye mal edilirse üzülürüz" diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler