'Başarı Erdoğan'ın başını döndürdü'

Amerikan New York Times gazetesinin tanınmış yazarı Thomas Friedman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kibri ve otokratik dürtülerinin üstün bir liderlik sicilini lekelediğini" yazdı.

Yayınlanma: 20.06.2013 - 10:48
Abone Ol google-news

Amerikan New York Times gazetesinin tanınmış yazarı Thomas Friedman, sağlık, ulaşım ve ordu konularında atılan adımlara dikkat çektikten sonra Bşabakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “Ancak başarı başını döndürdü. Ders vermeye ve kısıtlamaya çalışıyor” diye yazdı. Taksim protestolarının Tahrir Meydanı’ndakilerden “çok farklı” olduğunu belirten Friedman, Mısırlıların “devrim”, Türklerin ise “bir tiksinme” eylemi içinde olduklarını kaydetti.

Başbakan’ın içki, çocuk sayısı, kürtaj, sezaryen ve televizyon dizilerine yönelik tutumuna dikkat çeken Friedman, şunları yazdı: “Anne babalar yıldırılırken çocukların korkuları yok oldu. Cumartesi günü polis tazyikli su ve gözyaşartıcı gaz ile Gezi Parkı’nı boşaltırken ben İstanbul sokaklarında protestocular ile birlikte yürüdüm. Erdoğan, geri çekil diyen genç insanların enerjisi ile gerçekten sarsıldı.”

İngiliz Financial Times gazetesi de Erdoğan’ın “Hükümetine meydan okuyan ‘hainlere’ saldırılara hız verdiğini” yazdı. Başbakan’ın protestocuları “terörist” ve “hainler” olarak nitelediğini, halbuki birçok göstericinin barışçıl olduğunu kaydetti. Gazete Türk CEO’ların üçte ikisinden fazlasının protestolardan ya Başbakan’ın sert tutumunu ya da orantısız polis müdahalesini sorumlu tuttuğunu gösteren ankete de dikkat çekti. Amerikan Wall Street Journal gazetesi ise Taksim’de 8 saat protesto eyleminde bulunan “Duran Adam”ı, “Türkiye’nin yeni protesto ikonu” ilan etti. İngiliz Times gazetesi de “Duran Adam”ın Türkiye’deki gösterilerin yeni aşamasının sembolü ve esin kaynağı olduğunu yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler