'Başbakan'a müdahale ettim diye...'

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Beyza Metin, 'Bizi de alın' deyince örgüt kurmakla suçlandı.

Yayınlanma: 13.07.2013 - 07:20
Abone Ol google-news

Savcılığın “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlamasıyla tutuklanmasını istediği Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Beyza Metin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ancak hâlâ tutuklanabileceğini düşünüyor. “Türkiye’de bunlara alıştık artık” diyen Metin, bu süreçte eylemleri bire bir yönlendiren kişi olmamasına karşın örgüt kurmakla itham edilmesini Taksim Dayanışması’nın yaptığı görüşmede Başbakan Tayyip Erdoğan ile Arzu Çerkezoğlu arasındaki tartışmaya “Bir kadınla böyle konuşamazsınız” diye müdahale etmesine bağlıyor.

Metin, 8 Temmuz günü Gezi Parkı’na gitmek için İstiklal Caddesi’nde toplandıkları sırada Mücella Yapıcı ve arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki göstermek için “bizi de alın” deyince gözaltına alındı. Metin, kendini bir anda suç örgütü kurucusu olarak buldu. Gözaltı sürecini ve hakkındaki suçlamaları gazetemize değerlendiren Metin, polis otobüsünde kadın polislerin “Döveriz hatta başka şeyler de yaparız” diyerek sözlü cinsel tacizde bulunduğunu anlattı. Metin, “Numarasını aldık, kendisinden şikâyetçi olacağım. Erkeklerin dünyasında daha erkek davranarak ayakta durmaya çalışıyorlar sanırım. Cinsel içerikli sözlü tacizi bir kadından duymak psikolojik olarak çok yıpratıcıydı” dedi. Nezarethanedeyken tuvalete gitmeden önce saatlerce bekletildiklerini hatta “uzak” bahanesi ile bazen erkekler tuvaletine götürüldüklerini söyledi.

 

Bıçağı da almışlar

Gözaltındayken evinde yapılan aramada ortak kullandıkları bilgisayarların harddisklerin imaj kopyalaması yapılmadan el konulduğunu, iki fotoğraf makinesinin, baret ve deniz gözlüğünün alındığını söyledi. Ev arkadaşına ait bir bıçağın da patlamış gaz fişeklerinin de alındığını aktardı. Katıldığı toplantılarda tuttuğu notlara polisin el koyduğunu söyleyen Metin, “Polise mukavemetimle ilgili evimde hangi delili arayabilirler? Evlerimizin aranması son derece hukuksuz ve insan haklarına aykırı” dedi. Taksim Dayanışması’ndan nasıl örgüt çıkarılacağını merak ettiğini söyleyen Metin “Kürtlere mi dayandıracaklar, Ergenekon’a mı bağlayacaklar? Aslında kafaları çok karışık. Buradan bir örgüt çıkmaz. Olayların faturalarını birilerine kesmeye çalışıyorlar ama Taksim Dayanışması’nı hiç anlayamamışlar” dedi.

 

Savcı sormadı

Metin, savcının da suç örgütüne dair hiçbir soru yöneltmediğini ama hâkimin karşısına örgüt yöneticisi olarak çıktıklarını vurguladı. Bu suçlamada Başbakan ile yapılan görüşmedeki tavrının etkili olduğunu düşünen Metin kamuoyuna yansıyan “aşırı sendikacı” olayını şöyle anlattı: “Çerkezoğlu Başbakan’a ‘Bu sorun sadece park meselesi değil sosyolojik bir boyutu da var biraz dilinizi yumuşatmanız gerekiyor’ dedi. Başbakan da ‘Ben sosyolojiyi sizden mi öğreneceğim haddinizi bilin’ diyerek bağırmaya başladı. Ben de dayanamadım ve ‘Bir kadınla böyle konuşamazsınız’ diyerek sesimi yükselttim. Başbakan de ‘Bir kadın da bir erkekle böyle konuşamaz’ dedi. Sonra araya girdiler ve Başbakan’ı salondan çıkardılar.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler