Başbakan'dan bir dava daha

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanı Ali İhsan (Mücahit) Arslan, CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'a manevi tazminat davası açtı.

Yayınlanma: 23.01.2010 - 08:42
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre, Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın dilekçesinde, ''11 Ocak 2010 günü basında çıkan haberlerden, davalının müvekkilimiz hakkında iftira niteliği taşıyan, gerçeğe aykırı iddia ve isnatlarda bulunarak müvekkilimin manevi şahsiyet haklarına yönelik saldırıda bulunduğu görülmüştür. Davalının iddialarının hepsi gerçek dışıdır, uydurmadır. Davalı, iddialarını ispatla yükümlüdür. İftira, açık bir hukuka aykırılık ve haksız fiildir'' ifadeleri kullanıldı.

Dava dilekçesinde, Tacidar Seyhan'ın basın yayın organlarında yer alan sözleriyle ilgili haberler de yer aldı.

Tacidar Seyhan, bazı basın yayın organlarında yer alan açıklamalarında, Başbakanlık binasında dinleme faaliyeti yapan çok gelişmiş bir sistem olduğunu, Başbakanlık'ın yakın takip araçlarıyla araştırmalar yaptığını ve bunların başında da Ali İhsan (Mücahit) Arslan'ın bulunduğunu öne sürmüştü. Seyhan, ayrıca, Arslan'a, yabancı bir ülke gizli servisinin kullandığı araçlardan birinin tanıtımının yapıldığını iddia etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler