Başkent Elektrik A.Ş uyardı

Başkent Elektrik A.Ş'den yapılan açıklamada, kaçak elektrik kullanımıyla ilgili tutanağı düzenleyen görevlilerin bedel talebinde bulunmalarının ve kapıdan tahsilat yapmalarının söz konusu olmadığını belirterek abonelerini uyardı.

Yayınlanma: 16.10.2009 - 18:52
Abone Ol google-news

Başkent Elektrik A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, şirket görevlilerinden birinin kaybettiği kimlik kartını kullanarak kendilerini şirket görevlisi olarak tanıtan kimliği belirsiz kişilerin, ''kaçak elektrik kontrolü'' yaptıklarının ve maddi menfaat sağladıklarının belirlendiği bildirildi.

Şirket yetkilisinin kimliğini kaybettiğine ilişkin bilgilendirmenin ilgili makamlara daha önce yapıldığı, konunun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildiği belirtilen açıklamada, abonelere şu uyarılarda bulunuldu:

''Kaçak elektrik kullanımının tespit edilmesi halinde, görevlilerin sicil numaraları ve imzalarının bulunduğu 'Kaçak Elektrik Tüketimi Görgü ve Tespit Tutanağı' düzenlenmekte ve ilgililere bir sureti verilerek tebliğ edilmektedir. Kaçak elektrik kullanımıyla ilgili tutanağı düzenleyen görevlilerimizin herhangi bir şekilde bedel talebinde bulunması ve kapıdan tahsilat yapması söz konusu değildir. Kaçak elektrik kullanımına ilişkin tahakkuklar ilgili müdürlüğümüzde yapılmaktadır. Tahakkuk ettirilen bedeller, şirketimiz tahsilat vezneleri, anlaşmalı banka şubeleriyle PTT şubeleri tarafından tahsil edilmektedir.

Müşterilerimizin kaçak elektrik kontrol görevlilerimizden mutlaka yetkili olduklarını gösteren iş yeri kimlik belgesi istemeleri, şirketimiz görevlisi olduğundan şüphe ettikleri kişiler hakkında polis imdat ya da en yakın semt karakoluna müracaat etmeleri ve şirketimize bildirimde bulunmaları gerekmektedir.''

Açıklamada, şirketle herhangi bir sözleşme imzalamadan (müşteri olmadan) sayaçlı elektrik kullananlar dahil, sayacın çalışmasını engelleyen, daimi veya geçici olarak başkasına elektrik veren, sayaç mührünü koparan müşterilere, yürürlükteki Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği hükümlerine göre kaçak veya usulsüz elektrik kullanım işlemi yapıldığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler