Başkentin ''örümcek'' hırsızları yakalandı

Ankara'daki lüks semtlerde hırsızlık yaptıkları evlere tırmanarak çıkan ve bu yüzden kendilerine ''örümcek'' lakabını takan 12 kişi yakalandı.

Yayınlanma: 29.06.2012 - 10:22
Abone Ol google-news

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 3 ay önce başlattıkları çalışmalar sonucunda gerçekleştirdikleri operasyonda 12 kişi yakalanırken, bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda LCD televizyon, dizüstü bilgisayar, sabit disk, fotoğraf makinası, cep telefonu, kol saati, 1 ruhsatsız av tüfeği ve tabanca mermileri ele geçirildi.
Bu kişilerin, 24 ayrı evden hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edildi. Şüpheliler, haklarında, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, örgüt yönetimine katılmak ve örgüt adına hırsızlık yaparak haksız kazanç sağlamak'' suçlarından işlem yapılarak adliyeye sevk edildi.

Daha önceden de hırsızlıktan sabıkaları bulunan zanlıların, Ankara'nın Çankaya, Angora Evleri, Beytepe gibi bölgelerinde yüksek katlı binaların zemin ve giriş katları ile villalardan hırsızlık gerçekleştirdikleri, binalara tırmanarak çıktıkları için kendilerine ''örümcek'' lakabını taktıkları kaydedildi.

Çaldıkları eşyaları, değerinin çok altında fiyatlara rahatlıkla sattıklarını ifade eden şüphelilerin, ''Halkın ucuz ekmek alma sevdasından dolayı malları satmakta sıkıntı çekmiyoruz'' şeklinde beyanda bulundukları aktarıldı.

Zanlıların, hırsızlık için girdikleri adreslerden para, ziynet ve elektronik eşyaları çaldıkları bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler