Başvuru kabul edilmedi

KKTC'de Yüksek İdare Mahkemesi (YİM), Hava-Sen'in Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) Atlasjet'le ortaklık anlaşması imzalamaması için yaptığı başvuruyu kabul etmedi.

Yayınlanma: 24.06.2010 - 13:40
Abone Ol google-news

Hava-Sen adına avukat Şefik Ahçıoğlu tarafından yapılan başvuruda, Bakanlar Kurulu'nun KTHY'ye ortak bulunması yönünde aldığı kararların anayasa ve yasalara aykırı olduğu ileri sürüldü.

Başvuruda, ''Bakanlar Kurulu'nun KTHY'ye ortak bulunmasına yönelik karar alamayacağı, Bakanlar Kurulu'nun böyle bir karar almaya yetkili olmadığı'' savunularak, YİM'den, KTHY ile Atlasjet arasında imzalanması beklenen anlaşmanın geçersiz olduğuna yönelik bir ara emri verilmesi talebinde bulunuldu.

Ahçıoğlu, sendikanın ''ilk nazarda'' YİM tarafından haklı bulunduğunu, fakat ''şu anda Hava-Sen üyesi çalışanlarla ilgili telafisi imkansız bir zarar ziyan olmadığı, istihdam şartlarını olumsuz etkileyecek bir durum bulunmadığı ve Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararın 'şu an için' çalışanları etkilememesi gerekçeleriyle ara emri talebinin reddedildiğini söyledi.

Bu arada 34 sendika, ''özelleştirmeye karşı'' yarın Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yapacak.
Eylemde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere hazırlanan mektup, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğine verilecek.

Mektubun verilmesinden sonra Maliye Bakanlığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Genel Merkezi önünde protesto eylemleri yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler