Başvurudan 8 gün sonra 7. savcı

Gezi Parkı gösterileri sırasında polisin attığı biber gazıyla sağ gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya’yı vuran polislerin bulunamaması üzerine “Faili Meçhul Suçlar Bürosu”na devredilen soruşturma dosyası yeniden açıldı.

Yayınlanma: 19.03.2018 - 21:25
Abone Ol google-news

Gezi Parkı gösterileri sırasında polisin attığı biber gazıyla sağ gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya’yı vuran polislerin bulunamaması üzerine “Faili Meçhul Suçlar Bürosu”na devredilen soruşturma dosyası yeniden açıldı. Geçen hafta soruşturma dosyasının akibetini öğrenmek için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne bulunan “Faili Meçhul Suçlar Bürosu”na giden Erdal Sarıkaya dosyanın 17 Kasım 2017 tarihinde yeniden “Memur Suçları Bürosu”na devredildiğini öğrendi. Dosyayı yeniden açan savcılık 10 Ocak tarihinde Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yazı göndererek polislerin akibetinin bildirilmesini istedi. Emniyetin savcılığa gönderdiği yazıda ise şüpheli polislerin tespiti için çalışmaların devam ettiği cevabı verildi.

Amaç farklı

Cumhuriyet’e konuşan Sarıkaya, dosyanın “Faili Meçhul Suçlar Bürosu”na devredilmesinin üzerine 9 Kasım 2017 tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunduğunu anımsatarak, “Müracatımın ardından 17 Kasım’da dosyam yeniden ‘Memur Suçları Bürosu’na getiriliyor. Bu soruşturmadan da birşey çıkacağına inanmıyorum. 5 yıldır hiç bir adım atılmazken, dosyanın yeniden açılması Anayasa Mahkemesi’ne davanın sürdüğünü göstermek ve AİHM’ne başvurumu engellemek için. Ceza almaktan korktukları için dosyayı yeniden açıyorlar. Mustafa bey dosyaya atanan 7. savcı oldu. Benim dosyayı kapattırmak gibi bir niyetim yok. Erdoğan ve onun emrini uygulayanlar ne zaman bağımsız mahkemeler karşısında hesap verir o zaman bu davadan vazgeçerim” diye konuştu. Sarıkaya, gerçeğin eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın ifadelerinin alınmasıyla ortaya çıkacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler