Bayramda yediklerinize dikkat!
Denizli Devlet Hastanesi Diyetisyeni Zeliha Gökçe, bayramda özellikle hamur işi, kızartmalı ve şerbetli tatlılardan uzak durulup, bunların yerine daha hafif olan sütlü veya meyveli tatlıların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.
Denizli Devlet Hastanesi Diyetisyeni Zeliha Gökçe, ramazan ayı boyunca beslenme düzeninde yaşanan değişiklik ve uzun süreli açlıktan sonra normal yaşama geçerken dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
Ramazan sonrasında eski yaşama sağlıklı bir geçiş yapmak için tavsiyelerde bulunan Gökçe, şunları kaydetti:
''Özellikle ramazan ayında oruç tutulması, metabolizmanın yavaşlaması ve sonrasında daha fazla yeme isteğini de beraberinde getirir. Bununla birlikte bayram dolayısıyla geleneksel olarak ağırlık verilen ikramlar metabolizmaya ciddi anlamda yük teşkil edebilir. Dolayısıyla bayram sırasında ve sonrasında sindirim sistemi problemleri olan hastalar başta olmak üzere kronik hastaların sorun yaşamamaları için özellikle hamur işi, kızartmalı ve şerbetli tatlılardan uzak durmalı, bunların yerine daha hafif sütlü veya meyveli tatlılar tercih edilmelidir. Sıvı alımı 1,5–2 litre arasında tutulmalıdır. Çay, kahve, kolalı içecekler yerine su, ayran, komposto, meyve suyu tercih edilmelidir.''
En Çok Okunan Haberler
- Bahçeli'nin açıklamaları sahaya nasıl yansıdı?
- Cinsel içerikli videolar çeken karı-koca tutuklandı
- PKK Suriye’nin Silahlı Kuvvetleri Oluyor
- İstanbul'da berber ücretlerine dev zam!
- Kılıçdaroğlu’ndan videolu mesaj
- CHP ne yapmalı?
- Özgür Özel, Erdoğan'a seslendi
- Ölü ve yaralılar var!
- Erdoğan'dan Özel'in 'savaş ilanı' sözlerine yanıt
- Anlattığı anlar ortaya çıktı!