Bayramlık şekerler için öneriler

Şeker Bayramı'nda çokça tüketilen çikolata bazlı ürünlerin, 15-20 derece arasında, kuru ve temiz bir ortamda keskin kokuların bulunmadığı bir yerde saklanması gerektiği bildirildi.

Bayramlık şekerler için öneriler
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 17.08.2012 - 08:51

Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği Başkanı Şemsi Kopuz, Şeker Bayramı'nda havaların sıcak olacağını tahmin ettiklerini belirterek, bayramlık çikolata ve şekerlerin muhafaza koşullarını anlattı.

Şeker ve çikolataların serin ve kuru yerde muhafaza edilmesi gerektiğini ifade eden Kopuz, çikolata bazlı ürünlerin 15-20 derece arasında kuru ve temiz bir ortamda, keskin kokuların bulunmadığı bir yerde saklanması gerektiğini söyledi.

Saklama ortamındaki ısının 20 derecenin altına düşmesi halinde ürünlerde terleme ve beyazlama olacağını dile getiren Kopuz, bu derecenin üzerindeki ortamlarda saklanan şeker ve çikolatalarda ise yağ parçacıklarının ürünü bozacağına dikkati çekti.

'Çikolatanın kırılma sesi duyulmalı'

Bayram öncesi her zevk ve keseye göre şeker ve çikolatanın tezgahlarda yer aldığını vurgulayan Kopuz, alınan üründe parti numarası, son kullanma tarihi, firma adı, adresi, telefonu gibi ürün ve firma kimliğini açıkça belli eden ibarelerin bulunmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Belirtilen şartları taşımayan ürünlerin alınmaması gerektiğini ifade eden Kopuz, ''Kaliteli çikolata kokusu, rengi, parlaklığından belli olur. Çikolata kırıldığında kenarı düz olmalı, çikolatanın kırılma sesi duyulmalı'' dedi.

Şeker tüketiminin fazlalaşacağı bayramda, alternatif arayanlar için şekerleme ve çikolatada, ''şeker yerine ikame tatlandırıcılar'' kullanılarak yapılan ürünlerin tercih edilebileceğini bildiren Kopuz, bu ürünlerin de aşırıya kaçmadan tüketilmesi gerektiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler