BDDK'den yönetmelik değişikliği

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ''Bankaların Likidite Yeterliliğinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yayınlanma: 11.12.2009 - 07:59
Abone Ol google-news

BDDK'nin yönetmelik değişikliği resmi gazetede yayınlandı. Yönetmeliğin ''Oransal Sınırlara Uyumsuzluk'' hükmünü düzenleyen 15'inci maddesinde yapılan değişiklikle vadelerine bakılmaksızın stok değerleri üzerinden günlük olarak hesaplanacak kasa, efektif deposu, Merkez Bankası nezdinde açılan vadesiz serbest hesap, yoldaki paralar, vadesi gelmiş menkul değerler, kıymetli maden deposu, satın alınan çekler, bankalar, yurtdışı merkez ve şubeler nezdindeki gecelik plasmanlar dahil vadesiz serbest hesaplar, bankalararası para piyasasından gecelik alacaklar ve zorunlu karşılıklar toplamının, toplam mevduatlar, TCMB, Bankalar, Yurt Dışı Merkez ve Şubeler Hesapları ve sermaye benzeri krediler hariç Diğer Krediler toplamına oranının zorunlu karşılıkların tesis dönemini içeren 14 günlük dönemdeki günlerin basit aritmetik ortalaması yüzde 7'den az olamayacak.

Bu oranın hesaplanmasına yönelik doldurulacak bildirim cetveli, mevduat bankaları ve katılım bankaları tarafından zorunlu karşılıkların tesis dönemini içeren tüm günler için 14 günde bir hesaplanarak son hesaplama tarihini izleyen haftanın Cuma gününe kadar gönderilecek. Cuma gününün resmi tatil olması durumunda ise sonraki ilk işgününe kadar, oranın belirlenen asgari orandan az olması halinde, nedenleriyle birlikte Kuruma aktarılacak.
Yönetmelik, 11-24 Aralık 2009 zorunlu karşılık tesis döneminden geçerli olmak üzere bugün yürürlüğe girdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler