BDP, Bakan Şahin hakkındaki gensoruyu yeniledi

BDP, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesini yeniledi.

Yayınlanma: 06.04.2012 - 10:47
Abone Ol google-news

BDP, ilk verdiği gensoru önergesini, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında verilen Gensoru önergeleriyle aynı gün görüşüleceği için geri çekmişti.

BDP'nin Gensorusu ''izinsiz Nevruz kutlamaları ile KESK'in eğitim yasasını protesto etkinliklerinin genelgeyle yasaklaması, talimatları sonucu güvenlik güçlerinin bir çok ilde aşırı şiddet kullanması, iki kişinin ölmesi, yüzlerce kişinin yaralanması, bini aşkın kişinin gözaltına alınması'' nedeniyle verilmişti.

BDP'nin TBMM Başkanlığı'na yeniden verdiği önergenin gerekçesinde, ''Yaşanan olayların, ölümlerin sorumlusu, genelge ile yasak kararı alan, saldırı emri veren İçişleri Bakanı'dır. Toplumsal barışı tehlikeyi sokan, muhaliflere şiddet uygulayan, totaliter bir rejimin faşizan baskılarının sorumlusu olan, Taksim Meydanı'nda izinsiz gösteri yapıp ırkçılık, kin, nefret söyleminde bulunan, Kürt-Türk çatışmasını tetikleyen, sivil toplum örgütlerine saldıran, suç işleyen amirleri terfi ettiren, kontrolsüz güce dönüşen, kamu tehlikesi arz eden, üslubu ve kullandığı dil ile devlet adamlığı ciddiyetinden uzak sorumsuz İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında gensoru açılması uygun olacaktır'' denildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler