BDP geri adım atmıyor

BDP, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na üye olarak bildirilen, ancak kabul edilmeyen tutuklu Şırnak milletvekili Selma Irmak'ın isminden geri adım atmadı.

Yayınlanma: 27.10.2011 - 16:54
Abone Ol google-news

BDP, Meclis'teki ihtisas komisyonlarına üye verirken tutuklu olan Şırnak Milletvekili Selma Irmak'ın ismini de Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na üye olarak bildirmişti. Ancak TBMM Başkanlığı, Irmak tutuklu olduğu için üyeliğini kabul etmedi ve BDP'den yeni bir isim bildirmesini istedi. Ancak BDP yeni bir isim bildirmeyeceğini, BDP milletvekillerinin Selma Irmak adına teker teker komisyon toplantılarına katılacağını açıkladı.

BDP'nin aldığı bu kararın ilk uygulaması gerçekleşti. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği'nin TBMM'de düzenlediği Çocuk Gelinler Projesi kapanış toplantısına Irmak adına BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel katıldı. Tuncel, Irmak yerine yeni bir isim bildirilmeyeceğini, bir süre komisyon toplantılarına Irmak adına kendisinin katılacağını söyledi. Tuncel bu konuda bir yazıyı da komisyona gönderdiklerini açıkladı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler