BDP'den AKP'ye siyah çelenk

BDP'den AKP'ye siyah çelenk Beyoğlu'nda Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup, Şırnak, Uludere'de 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalamaları protesto ederek, AKP İlçe binası önüne çelenk bıraktı.

Yayınlanma: 01.01.2012 - 17:05
Abone Ol google-news

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Örgütü’ne üye, aralarında aralarında kadınların da bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup, saat 15.00 sıralarında Yahya Kemal Mahallesi Bahriye Caddesi 38 numaradaki AKP Beyoğlu İlçe Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Parti binası çevresinde çok sayıda çevik kuvvet polisi olası bir olaya karşı önlem alırken, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da bina önünde bekletildi. Grup adına basın açıklamasını Yeşim Keleş okudu. Keleş, Uluderi’nin Roboski Köyünde yaşları 12 ile 20 arasında değişen 36 çocuk ve gencin evlerine ekmek götürme derdinde iken savaş uçakları tarafından öldürüldüğünü söyledi. Keleş, "Bu vahşetler bu ülkede birlikte yaşamanın koşullarını her gün biraz daha olanaksız hale getiriyor. Yaşanan bu katliamı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Halkımızla birlikte meydanlarda demokratik tepkilerimizi daha da yükselteceğiz, bu katliamı gerçekleştirenlerin, sorumluların peşini asla bırakmayacağız." dedi.

Gazetevatan'ın haberine göre; basın açıklamasının ardından Yeşim Keleş’in de aralarında bulunduğu bazı partililer ilçe binası önüne siyah çelenk bıraktı. Grup, "AKP Halka hesap verecek" şeklinde sloganlar attıktan sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler