BDP'li yönetici hayatını kaybetti

Hava operasyonlarına karşı 'canlı kalkan' olacaklarını söyleyerek sınıra gitmek isteyen, ancak Çukurca'nın Üzümlü Köyü'ne 10 kilometre uzaklıktaki Çetin Doğan Köprüsü'nde durdurulan gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Olaylarda BDP'li yönetici Yıldırım Ayhan hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 28.08.2011 - 13:36
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terör örgütü PKK'nin Irak'ın kuzeyindeki hedef grubuna yönelik başlattığı operasyonlara karşı kendilerini ''canlı kalkan'' olarak tanıtan, aralarından BDP'li milletvekillerinin de yer aldığı grubun sınır hattına doğru geçiş yasağı bulunan bölgeye doğru yürüyüşe geçmesinin ardından yapılan müdahalede gaz bombasının isabet etmesiyle yaralanan Yıldırım Ayhan helikopterle Van'a getirildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralı Ayhan öldü.  Ayhan'ın ölüm nedeninin yapılacak olan otopsinin ardından belirleneceği öğrenildi.

Hakkari Valisi Türker

Hakkari Valisi Türker, söz konusu grupta bulunan milletvekilleri ile dün görüştüklerini anlatarak şunları kaydetti: ''Milletvekilleri ile görüştüğümüzde Çukurca ilçesi Narlı köyünde bekleyeceklerini ve herhangi bir taşkınlığa izin vermeyeceklerini söylediler. Söz vermişlerdi. Ancak bu sabah sınır hattına doğru yürüyüşe geçtiler. Orası askeri ve geçiş yasağı bulunan bir bölge. Bu nedenle güvenlik güçleri, kendilerine gerekli uyarıları yapmalarına rağmen vazgeçmemişlerdir. Bunun üzerine kitleyi dağıtmak amacıyla biber gazı ile müdahale edilmiştir. Kendilerine gereken müsamahayı gösterdik fakat sözlerini tutmadılar.'' Vali Türker, çıkan olaylarda bir kişinin, biber gazından etkilendiğini de ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler