Belediyeci pazarcı oluyor

Belediyelerin uygun fiyattan sebzeyi kendi araçlarında personeline sattırması bekleniyor.

Yayınlanma: 08.02.2019 - 21:44
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1237061,1236984>

Sebze ve meyvelerin belediyeler tarafından yalnızca taşıma bedeli eklenerek uygun fiyattan satılmasına sayılı günler kaldı ama bunun nasıl yapılacağı konusunda belirsizlik devam ediyor.
Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Hakkı Sağlam’a göre, belediyelere ait boş araziler ya da belediye araçlarında, yine belediye çalışanları tarafından satış yapılacak. Personele ihtiyaç duyulduğu takdirde belediyelerin çalıştığı şirketlerdeki personeller görevlendirilecek.

Satışlar haftaya İstanbul’da 50, Ankara’da 30 noktada başlayacak. İBB’nin, her ilçede boş bir arazisi ya da araç park yeri olduğunu söyleyen Sağlam’a göre, belediye her ilçede satışa başlayabilir ancak bu sürdürülebilir olmaz. Tavşan ise Ankara’da önceki yıllarda tanzim satışı yapan araçların gözden geçirildiğini söyledi.

Tarım Kredi Müdürü Fahrettin Poyraz, çiftçilerden ürün alımının başladığını belirtti. Poyraz, “Üreticiden alabildiğimiz kadar makul fiyata alıp, belediyenin yetkililerine teslim edeceğiz. Özel sektör mantığıyla düşünmediğimiz için hemen hemen hiç kâr koymayacağız” derken Tavşan ise “İlk etapta direkt üreticiden almak zor. Onlarca TIR ürün gerekli. Fiyatı nasıl belirleyecekler!” dedi. Tavşan, ilk etapta mobil sistem üzerinden başlayacağı düşünülen uygulamanın, talebe göre şekilleneceğini dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler