Berin Nadi'yi özlemle andık

Cumhuriyet Vakfı Kurucu Başkanı Berin Nadi, aramızdan ayrılışının 13. yıldönümünde Edirnekapı’daki aile kabristanında düzenlenen törenle anıldı.

Yayınlanma: 06.11.2014 - 00:16
Abone Ol google-news

Anma törenine Berin Nadi’nin gelini Betül Erozan, Nadir-Berin Nadi çiftinin yakın arkadaşı Özer Derbil’in eşi Sevda Derbil, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç ve yazarımız Şükran Soner’in de aralarında bulunduğu gazetemiz çalışanları ile dostları katıldı.

Törende konuşan Orhan Erinç, Berin Nadi’nin, Atatürk’e ve devrimlerine inanmış bir Cumhuriyet kızı olduğunu belirterek “Berin Nadi’yi aramızdan ayrılışının 13. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz” dedi. Erinç, şöyle devam etti: “7 Mayıs 1924’te kurucumuz ve başyazarımız Yunus Nadi’nin ilk başyazısında belirttiği Cumhuriyetin yayın ilkeleri, Berin Nadi’nin kurucu başkanlığını üstlendiği Vakıf Senedi ile uyulması zorunlu bir anayasa biçimini almıştır. Bu nedenle Cumhuriyet, Nadir Bey’in aramızdan ayrılışından bu yana Cumhuriyet Vakfı tarafından ama Yunus Nadi ustamızın ilkeleri doğrultusunda yayınını sürdürmektedir. Bu ilkeler, Atatürkçülük, Atatürk devrimleri, bağımsızlık, demokrasi, insan hakları gibi uluslararası kavramların korunması, savunulması ve uygulamaya sokulması konusunda çaba gösterilmesini gerektirmektedir. Berin Nadi, Atatürk’e ve devrimlerine inanmış bir Cumhuriyet kızı olarak üzerine düşen görevi Nadir Bey’in vefatından sonra üstlenmiş ve sanki İlhan Selçuk ile birlikte ikinci kurucumuz diyebileceğimiz bir yaklaşımla Cumhuriyetin yayın yaşamını sürdürmesini sağlamıştır. Bu nedenle kendisine şükran borçluyuz. Onunla beraber çalışmış olmaktan duyduğumuz mutluluğu, onun bizlere yüklediği sorumluluğun da katkısıyla sürdürmeye devam ediyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler