Berna'nın kedileri sahipsiz kalmadı

Ankara’daki katliamda ölen Berna Koç’un geride kalan üç kedisi onun gibi kimsesiz büyümesin diye arkadaşları seferber oldu. Kediler şimdi İzmir Yeni Kapı Tiyatrosu’nun bahçesinde yeni yuvalarında.

Yayınlanma: 17.10.2015 - 04:40
Abone Ol google-news

Ankara Barış Mitingi’ne düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 100 kişiden biri de Berna Koç idi. İzmirli 26 yaşındaki Berna bebekken ailesini trafik kazasında kaybetmişti. Önce bir aileye evlatlık verilmiş ancak bu ailesini de yitirince yetiştirme yurduna yerleşmişti. Koç, Celal Bayar Üniversitesi Harita ve Kadastro bölümünü kazanmıştı.

Berna’nın ismi hayatını kaybedenler arasında açıklanınca sosyal medyada “Berna’nın ailesi yok. Cenazesine sahip çıkalım” duyurusu yapıldı. Duyuruya binlerce insan kulak verip önce tören düzenlenecek Konak Halkevi binası önünü, ardındandan Soğukkuyu Camii’nin bahçesini tıka basa doldurmuştu.

Berna’nın ikisi yavru olmak üzere üç kedisi vardı. Ölümünün ardından Berna’nın arkadaşları sosyal medya üzerinden “Berna’nın kedileri sahipsiz kaldı. Onları sahiplenebilecek birileri aranıyor” çağrısı yaptı. Çağrı üzerine İzmir Yeni Kapı Tiyatrosu topluluğu Halkevleri ile iletişime geçti. Üç kedi de ayrılmadı ve artık onların 10 kişilik bir tiyatro topluluğundan oluşan sahipleri var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler