BES üyelerinden protesto

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığını protesto etti.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 11:56
Abone Ol google-news

Gelir İdaresi Başkanlığının önünde toplanan ve ''KESK'e dokunma'' yazılı dövizler taşıyanBüro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup , alkışlar eşliğinde ''Yaşasın örgütlü mücadelemiz'', ''Devlet güdümlü sendikaya hayır'' şeklinde sloganlar attı.

BES Genel Başkanı Osman Biçer, yaptığı açıklamada, KESK'e ve KESK'e bağlı sendikalara yönelik baskı ve karalama kampanyalarının kamu emekçilerinin KESK'e güvenlerini zedelemek, KESK'in gücünü bölmek ve yıpratmak amacıyla yapıldığını belirtti. Buna müsaade etmeyeceklerini belirten Biçer, şöyle devam etti:

''4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nda sayılan yasal güvencelere rağmen özellikle Gelir İdaresi Başkanlığı hukuk tanımaz tavrını sürdürmeye devam etmektedir. Son bir kaç ay içinde sendikal pozisyonları gereği sürdürdükleri faaliyetleri nedeniyle Hakkari şube başkanımız Mahmut Ceyhan ile Diyarbakır şube başkanımız Mehmet Sabri Gül Yozgat'a sürgün edilmiştir. Kanun'un 18. maddesinde belirtilen 'sendika yönetici ve temsilcilerinin görev yerlerinin değiştirilemeyeceği' hükmüne rağmen bu atamaların ve çifte cezalandırmaların 'keyfi gerekçelere dayandığı' ve hukuka aykırı olduğu açıktır.''

Grup, daha sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler