Beşiktaş CT, Tofaş'ı rahat geçti

Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Cola Turka, bir ara farkı 23 sayıya çıkardığı maçta Tofaş'ı 85-79 yendi.

Yayınlanma: 19.04.2011 - 17:57
Abone Ol google-news

Beşiktaş Cola Turka, ilk dakikalarda hücumda etkili oldu ve 4. dakikada 8-5 üstünlük yakaladı. Rakibinin hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren Tofaş, Rowe'un basketleriyle 8. dakikada farkı 1 sayıya (12-11) indirdi. Bu dakikadan sonra konuk ekip hücumlardan boş dönmeye başladı. Ogilvy ve Ignerski ile skorer bir oyun sergileyen siyah-beyazlı takım, 1. periyodu 8 sayı farkla 21-13 önde geçti.

Mücadelenin 2. çeyreğine de iyi başlayan ve Ignerski'nin basketiyle 12 sayılık üstünlük (33-21) yakalayan ev sahibi ekip, Cüneyt'in üçlüğüyle de 17. dakikada farkı 13 sayıya (36-23) çıkardı. Ancak 1 dakikada 7-0'lık seri yakalayan Tofaş, Rowe'un üçlüğüyle 19. dakikada farkı 5 sayıya (40-35) indirirken, karşılaşmanın ilk yarısı 44-35 Beşiktaş Cola Turka'nın üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın 3. çeyreğinde iki takım da zaman zaman alan savunması denerken, iki ekip de birbirini durduramadı. Beşiktaş Cola Turka, Kemp ve Chatman ile skor bulurken, Tofaş Can Altıntığ ve Orçun ile sayılar üretti ve ev sahibi ekip 3. periyodu da 65-54 önde geçti.

Karşılaşmanın son periyodunda Beşiktaş Cola Turka'da Chatman sahneye çıktı ve üst üste attığı basketlerle farkın giderek açılmasını sağladı. Beşiktaş Cola Turka 4 dakika sayı yemezken, 34. dakikada farkı 23 sayıya (77-54) çıkardı. Ancak siyah-beyazlı takımın hücumda konsantrasyonunu kaybetmesiyle oyunda dengeyi kuran Tofaş, genç oyuncusu Fırat ile basketler bularak 39. dakikada farkı 5 sayıya kadar (81-75) indirdi. Beşiktaş Cola Turka, rakibinin daha fazla kendisine yaklaşmasına izin vermedi ve mücadeleyi 85-79 kazandı.

Maçta özel konuklar

Maçı Otizm Haftası kapsamında Otizm Anka Sporla Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları ve aileleri de izledi. Sporcular, iki takım antrenörlerine ve hakemlere çiçek verdi.

Bu arada, Belçika Türk Dostluk ve Diyalog Derneği'nin organizasyonuyla İstanbul'a gelen bu ülkenin Limburg Valisi Herman Reynders ve eşi de maçı izleyenler arasında yer aldı. Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyesi Şeref Yalçın, vali ve eşine isimlerinin yazılı olduğu birer Beşiktaş forması hediye etti.

Karşılaşma sonrasında yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Beşiktaş Cola Turka oyuncusu Cüneyt, maçın son bölümünde adeta saçmaladıklarını söyledi. Maçta yakaladıkları farkın kapanmamasına izin vermemeleri gerektiğini belirten Cüneyt, ''Son bölümde saçmaladık ve rakibe çok kolay basket bulma imkanı tanıdık. Ama bu maç bizim için bir açıdan iyi de oldu. Bundan ders çıkarmalıyız. Artık Galatasaray Cafe Crown ile oynayacağımız maçı düşünüyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler