Beşiktaş'a UEFA'dan büyük şok!

UEFA, Beşiktaş’ı 1 yıl Avrupa kupalarından men etti. Disiplin Kurulu müfettişleri, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu için daha dayanaklı ek rapor talebinde bulundu. Avukat Nail Gönenli, Havutçu ve Adalı’nın durumu hakkında “Şikeye dair bir karara hükmetmedi ama tam olarak bir karar da vermedi” açıklamasını yaptı.

Yayınlanma: 25.06.2013 - 16:50
Abone Ol google-news

UEFA, Beşiktaş Kulubü'nü 1 yıl Avrupa kupalarından men etti. Kararın ardından Beşiktaş'ın Tahkim Kurulu'na giderek cezasını erteleyebileceği öğrenildi. UEFA 'nın kararına 3 günlük itiraz hakkı bulunuyor.

Adalı ve Havutçu için ek rapor istendi

UEFA Disiplin Kurulu, Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu'nun dosyasını tekrar müfettişe gönderdi. Müfettiş Palacios'tan yeni bir ek rapor hazırlanması istendi ve son rapordan sonra karar verileceği belirtildi.

Fikret Orman'dan ilk açıklama

Avukat Nail Gönenli, Havutçu ve Adalı’nın durumu hakkında “Şikeye dair bir karara hükmetmedi ama tam olarak bir karar da vermedi. Bizle ilgili sadece 2 satırlık bir karar geldi. UEFA Disiplin Müfettişi’nden, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu adına ek bir rapor talep edildi. Müfettişin raporunun çok eksik olduğunu ve müvekkilerimizin aklanmasını bekliyorduk. Şimdi müfettişin hazırlayacağı o raporun sonucunu bekleyeceğiz. Şikeye dair bir karara hükmedilmedi ancak tam olarak bir karar da verilmedi. Soruşturma devam ediyor diyebiliriz” açıklamasını yaptı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Nadi Günal, “Demek ki Serdal Adalı ile ilgili muhtemel belge eksiklikleri var. Müfettiş 24 – 25 yaşında genç bir isim. Raporunda bir eksik varsa, Adalı ve Havutçu hakkında değerlendirme yapıldıktan sonra ceza verilip verilmemesi konuşulur” diye konuştu.

Fikret Orman'dan ilk tepki

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği cezayla ilgili olarak, “Anlamakta güçlük çektiğimiz bir karar. Beşiktaş bir tüzel kişiliktir. Bizim yaptığımız savunmanın sonucunda tüzel kişiliğe ceza verilmesini anlamıyorum. Benim anlam veremediğim bir karar. Yanlış hesap Bağdat’dan döner. Bizim açımızdan baktığınızda Beşiktaş’a ceza verilmemesi lazım. 3 günlük bir süremiz var. Bu süreç içinde itirazımızı yaparak hakkımızı arayacağız” açıklamasını yaptı.

 

Beşiktaş'tan KAP'a açıklama geldi

Beşiktaş Kulübü, UEFA’nın verdiği 1 yıl men cezasını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Siyah – Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Beşiktaş Futbol A.Ş., UEFA Disiplin Kurulu’nun kararını KAP’a bildirdi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şöyle: UEFA Disiplin Kurulu’nun 25.06.2013 tarihinde açıkladığı kararına göre;Beşiktaş 2013/14 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’ne katılamayacaktır. UEFA 54. Maddesi uyarınca bu karara itiraz yolu açıktır. Şirketimiz UEFA Disiplin Kurulu’nun bu kararına, 3 gün içerisinde itiraz etme hakkına sahip olup, bu hakkını kullanacaktır”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler