Beyazperdede animasyon rüzgarı esecek

Teknolojinin gelişmesiyle sayıları her geçen gün artan animasyon yapımlar, bu yıl da küçük büyük animasyon meraklılarını salonlara çekmeye hazırlanıyor.

Yayınlanma: 23.11.2013 - 16:35
Abone Ol google-news

Finlandiya yapımı üç boyutlu "Niko 2: Little Brother, Big Trouble"ın yönetmenliğini Kari Juusonen ve Jorgen Lerdam üstleniyor. Noel'den hemen önce kaybolan küçük erkek kardeşini bulmak için yollara düşen Niko'nun ailecek seyredilebilecek hikayesi kasım sonunda vizyonda olacak. 

Karlar Ülkesi

Disney yapımı animasyon macera filmi "Karlar Ülkesi",  2014 Ocak'ta vizyona girecek. Yönetmenliğini Chris Buck ve Jennifer Lee'nin üstlendiği yapımda, başkarakterleri Kristen Bell ve Jonathan Groff seslendiriyor. Filmde, karlar kraliçesinin laneti sonrasında ebediyen sürecek bir kış mevsimine mahkum edilen bir krallıkta yaşayan maceracı ve iyi kalpli Anna'nın, karlar kraliçesini bulup laneti sona erdirmek üzere çıktığı macera anlatılıyor. Masalsı bir yolculuğu çıkan Anna'ya usta bir dağcı olan Kristoff eşlik ediyor. 

Köfte Yağmuru 2 

Küçük seyircilerin aileleriyle izleyebileceği komedi filmi "Köfte Yağmuru 2" da ocakta görülebilecek. 2009'da sinemaseverlerle buluşan "Köfte Yağmuru"nun devam filmi olan yapımda, mucit Flint ve arkadaşlarının dünyayı makinelere karşı savunması konu ediliyor. Yönetmenliğini Cody Cameron ve Kris Pearn'in yaptığı filmde Bill Hader, Anna Faris ve James Caan görev alıyor.

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2

"Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2" haziran'da sinema salonlarına gelecek. İlki Türkiye'de 2010'da gösterime giren çocuk filminin devam serisi 4 yıl sonra yeniden küçük seyircilerle buluşacak. Hiccup ve ejderhasının öyküsünün işlendiği devam filminin yönetmenliğini ilk filmde olduğu gibi yine Dean DeBlois üstleniyor. Yapım Cressida Cowell'in romanından yönetmen tarafından uyarlandı. 

"Saving Santa"

İngiltere yapımı animasyon komedi filmi "Saving Santa"nın, yeni yılda beyazperdeye gelmesi planlanıyor. Leon Joosen'in yönetmenliğini yaptığı filmde başı tehlikede olan Noel Baba ve onu kurtarmaya çalışan yardımcılarının maceraları anlatılıyor. 

Papağanın Rio'ya yolculuğu

Komedi, macera filmi  "Rio 2"de, Minnesota'nın küçük bir kasabasında yaşayan Blu isimli evcilleştirilmiş Amerika papağanının, özgürlüğüne düşkün papağan Jewel ile tanıştıktan sonra Rio de Janerio'ya doğru çıktıkları maceralı yolculuk seyredilebilecek. Oscar'a da aday gösterilen animasyon film "Rio''nun devam filmi olma özelliğini taşıyan yapım, nisanda beyazperdede izleyicisiyle buluşacak. 

"Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu"

Haluk Bilginer'in seslendirme ekibinde sinemaseverlerin karşısına çakacağı "Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu", yeni yılın ilk günlerinde sinema salonlarına gelecek. 

Film, 1600'lü yıllarda yaşamış, tarihimizin en önemli figürlerinden biri olan ve yaşadığı süre boyunca edindiği gözlemleri Seyahatname ismini verdiği önemli kaynakta bir araya getiren Evliya Çelebi'yi konu ediniyor. Animasyon türündeki filmin yönetmenliğini, gişe rekorları kıran Fetih 1453'ün görsel efektlerinde imzası bulunan Serkan Zelzele yürütüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler