Beypazarı'na yoğun ilgi

Tarihi ve turistik ilçe Beypazarı, uzun bayram tatilini değerlendiren yerli turistlerin akınına uğradı.

Yayınlanma: 29.10.2012 - 21:08
Abone Ol google-news

Binlerce yıllık kültürel zenginlik ve doğal güzelliklere sahip olan Beypazarı, turistlerin ilgi odağı oluyor. Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi İpek Yolu üzerindeki Beypazarı'nda, en çok ilgiyi tarihi konaklar çekiyor.

Belediye Başkanı Cengiz Özalp, özellikle bayram tatilinde yoğun bir turist akını aldıklarını belirterek, ilçede bulunan 3 bin 500 konaktan 550'sinin restore edilerek turizme kazandırıldığını ifade etti.

Turizm konusunda Beypazarı ilçesinin simgeleştiğini dile getiren Belediye başkanı Cengiz Özalp, şunları kaydetti: ''Kurban Bayramı tatili ve 29 Ekim Cumhuriyet bayramı tatillerinin birleşmesi sonrasında, ilçede oldukça yoğunluk yaşanıyor ve konaklama tesisleri yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Biz belediye olarak tüm önlemleri aldık ve Beypazarı;nı ziyaret eden misafirlerimize en güzel hizmeti sunmaya çalışıyoruz. İlçenin tarihi konakların bulunduğu sokaklarda insan kalabalığından güçlükle yürüyebildik. Bu yoğun ilgi bizi mutlu ediyor. işletmecilere uyarılarda bulunarak ilçeyi ziyaret edenlere, Beypazarı;nın misafirperverliğini göstermelerini söylüyoruz. Esnaflarımız da, gelen turistler de son derece mutlu.''

 

Tarihi çarşıda, tarihe yolculuk ediyorsunuz

İlçenin 300 yıllık tarihi çarşısı bulunduğuna değinen Belediye Başkanı Özalp, ''bu çarşıda 600 dolayında dükkan ile Tarihi güveç fırınları bulunuyor. Eski meslekler bu sokaklarda yaşatılmaya çalışılıyor. Durum böyle olunca bu güzelliklerde gerek yerli, gerekse yabancı turistlerin ilgisini çok çekiyor ve tarihi çarşıda,tarihe yolculuk ediyorsunuz'' dedi. Özalp, hedeflerinin yılda bir milyon turist çekmek olduğunu ve bunu ağırlayacak altyapıya sahip bulunduklarını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler