"Bıçak kemiğe dayandı"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''Demokratik, ekonomik, sosyal ve siyasal hakkımızı istiyoruz. Daha fazla tahammülümüz yok, bıçak kemiğe dayandı'' dedi.

Yayınlanma: 09.11.2009 - 12:42
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kamu-Sen Aksaray İl Temsilcisi Mücahit Tokmak ve Kamu-Sen üyelerinin katılımıyla Hükümet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, 25 Kasımda kırmadan, dökmeden, incitmeden, memura yakışır bir tavır ve eylem ortaya koyacaklarını söyledi.

25 Kasım'da 'Memur yan gelip yatıyor, ne iş yapıyor ki' diyenlere memurun üretimden gelen gücünü göstereceklerini bildiren Koncuk, Türkiye'nin en büyük sorununun ekonomik kriz olduğunu söyledi.

Koncuk, ekonomik kriz nedeniyle üretimin azaldığını, işsiz sayısının arttığını ve çalışanların maaşının kuşa döndüğünü ifade ederek, ''Ülkemizdeki resmi kayıtlı işsiz sayısı son 1 yılda 1 milyon artmıştır. Ekonominin diğer göstergeleri de krizin üstümüzden silindir gibi geçtiğini ortaya koymaktadır'' diye konuştu.

2009 yılı toplu görüşmelerinin de önceki toplu görüşmelerin ötesinde olumsuz şartlarda gerçekleştiğini belirten Koncuk, siyasi iradenin isteksiz ve katı tutumunun sorunların masada tam olarak tartışılmasını dahi engellediğini söyledi.

Hükümetin uzlaştırma kurulu kararlarını dikkate almamasıyla memurların ekonomik olarak yine hükümetin insafına terk edildiğini kaydeden Koncuk, şöyle konuştu:
''Bu durum memur maaşlarının açlık sınırının altında kalmasına neden olmuştur. Uzlaştırma Kurulu kararları kabul edilseydi bugün bin 23 lira olan en düşük memur maaşı bin 264 lira olacaktı. Buna göre en düşük dereceli memur maaşında 240 lira yani yüzde 23,5 oranında kayıp vardır. Bugüne kadar kurulun aldığı kararlara uyulması halinde bin 541 lira olması gereken ortalama memur maaşı da bu süreçte bin 321 lirada kalmıştır. Kurul kararlarının uygulanmaması nedeniyle ortalama memur maaşındaki kayıp 220 lira yani yüzde 17 dolayında olmuştur.''

Koncuk, 25 Kasım'da yapılacak eylemin büyük anlam ifade etiğini belirterek, ''Türkiye Kamu-Sen'in tüm sendikalarıyla yapacağı bu eylemde sokaklar, ezilen, sömürülen, dışlanan vatandaşın sesini ülkeyi yönetenlere duyuracağı mekan olacaktır. Demokratik, ekonomik, sosyal ve siyasal hakkımızı istiyoruz. Daha fazla tahammülümüz yok, bıçak kemiğe dayandı. Kamu görevlisini hafife alanlara gücümüzü göstereceğiz'' dedi.

Bir süre slogan atan grup, olaysız dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler