"Bildt son anda trene atlamak istedi"

Sri Lankalı üst düzey bir yetkili, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'in ziyaretinin reddedilmesiyle ilgili olarak, ''Bildt son anda trene atlamak istedi, reddettik'' açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 28.04.2009 - 11:13
Abone Ol google-news

Adının açıklanmasını istemeyen Sri Lanka Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ''Önce Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'i davet ettik. Sonra İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ona katılmak istedi, tamam dedik. İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt de son anda trene atlamak istedi, ona hayır dedik'' diye konuştu.

Bildt, kendisine vize verilmediğini açıklamış ve Sri Lanka'daki Büyükelçilerinin istişarelerde bulunmak üzere merkeze çağrıldığını belirtmişti.

Öte yandan, Miliband ile Kouchner'in programında değişiklik olmadığı, iki bakanın yarın Sri Lanka'yı ziyaret edeceği kaydedildi.

 

Askeri operasyon sürüyor

Öte yandan Sri Lanka ordusunun, sivil kayıpları engelleme amacıyla ağır silahlar kullanmayacağı açıklamasının ardından, gerillaların bulunduğu bölgede top ateşi açtığı iddia edilirken, ordu suçlamaları reddetti.

Tamilnet internet sitesinde, dün geç saatlerde başlayan ve bu sabah devam eden çatışmalarda top ateşi, havan topu ve roketatarlarla saldırı düzenlendiği öne sürüldü.

Çatışma bölgesinde görevli doktor Thangamuttu Sathyamurthi de, sivillerin sıkıştığı gerillaların elindeki bölgede bulunan bir sahra hastanesine 10 kadar atışın isabet ettiğini, 5 hastanın öldüğünü söyledi. Sathyamurthi, bölgede başka sivillerin öldüğünü de ifade etti.

Bu arada Sri Lanka ordu sözcüsü Udaya Nanayakkara suçlamaları reddederek, Sri Lanka askerlerinin çatışmalarda yalnızca hafif silahlar kullandıklarını açıkladı.

Sri Lanka Devlet Başkanlığı, dün yaptığı yazılı açıklamada, operasyonların sonuca ulaştığını, artık güvenlik güçlerinin sivil kayıplara yol açabilecek büyük kalibreli silahların, savaş uçaklarının ve uçaklardaki silahların kullanılmasına son verilmesi emri verildiğini bildirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler