Bin Ali, Kasserin'in bombalanmasını emretmiş

Tunus'un devrik Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin iktidardan düşüşünden birkaç gün önce, devrim hareketini bastırmak için ülkenin orta batı kesimindeki Kasserin kentinin bir semtinin bombalanması emri verdiği bildirildi.

Yayınlanma: 13.04.2011 - 12:02
Abone Ol google-news

Ülke medyasında yer alan haberlere göre, Tunus'taki protesto eylemleri sırasında yapılan ihlal ve suistimalleri soruşturmakla görevli komisyonun Başkanı Tevfik Buderbala, Bin Ali'nin isyan hareketinin merkezlerinden Kasserin'deki Ezzuhur mahallesini bombalatmak isteyerek, bölgeyi boyun eğmeye ve halkı diz çöktürmeye çalıştığının, taammüden topluca cinayet işlendiğinin açıkça ortaya çıktığını söyledi.

Buderbala, soruşturmada, ateşli silahların öldürmek amacıyla kullanıldığı, yaralanmaların çoğunun baş ve kalp seviyesinde, ayrıca bir grup çalışması neticesinde olduğu sonucuna varıldığını belirterek, ateş açanların seçkin keskin nişancılar olduğunu kaydetti. Soruşturma komisyonunun bu olaylara karışan güvenlik güçlerinin teşhis edilmesinde "zorluklar" yaşadığını söyleyen Buderbala, bu zorlukların neler olduğuna açıklık getirmedi.

Kasserin'in kalabalık Ezzuhur bölgesi rejimin güvenlik güçlerinin hedefi olmuş ve kentte halk ile güvenlik güçleri arasında Bin Ali 14 Ocak'ta Suudi Arabistan'a kaçmadan önce meydana gelen şiddetli çatışmalarda 23 kişi ölmüştü. Tunus'ta orta batıdaki Sidi Buzid'de genç bir seyyar satıcının kendini yakması ve 4 Ocak'ta ölmesinin ardından çıkan olaylarda 200'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Tunus makamları, geçen şubatta Suudi Arabistan'dan devrik devlet başkanı ile eşi Leyla Trabelsi'nin iadesini istemişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler