'BM Kadın'ın başına eski devlet başkanı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, bu yıl 2 Temmuz'da BM Genel Kurul kararıyla kurulan ve BM'deki tüm kadın kurumlarını tek çatı altında toplayan "BM Kadın"ın başına, Şili'nin eski Devlet Başkanı Michele Bachelet'i atadı.

Yayınlanma: 14.09.2010 - 15:23
Abone Ol google-news

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun bugün basına yaptığı açıklamada, cinsel eşitlik ve kadınların güçlendirilmesini amaçlayan "BM Kadın"ın 4 yıllık bir çalışmanın ardından kurulduğunu belirterek, bu kurumun tüm dünyada kadınların ve kızların haklarını gözeteceğini ve geliştireceğini ifade etti.

Michele Bachelet'in, 26 aday arasından, kurulan seçim komisyonu tarafından oybirliğiyle seçildiğini belirten Ban, "Bayan Bachelet'in güçlü liderliğinde, dünyadaki milyonlarca kadının ve kızın hayatlarını iyileştireceğimize inanıyorum" dedi.

Ban, gelecek hafta BM'de Binyıl Kalkınma Zirvesi düzenleyeceğini belirterek, kalkınma hedeflerinin 2015 yılına kadar hayata geçirilmesinde özellikle kadın ve çocuklara özel önem verdiklerini söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban, sorular üzerine, Bachalet'ten öncelikle yeni kurulan "BM Kadın"ı 1 Ocak 2011 tarihine kadar tam etkili işleyen bir kurum haline getirmesini beklediğini ve kendisiyle yakın işbirliği içinde çalışacağını vurguladı.

Şili'in ilk kadın devlet başkanı olan 59 yaşındaki Bachelet, ülkesinde ılımlı sosyalist görüşlere sahip bir siyasetçi olarak biliniyor.

Bachelet, 2009 yılında Forbes dergisi tarafından dünyanın en güçlü 100 kadını arasında 22. sırada, Time dergisi tarafından da 2008 yılında dünyanın en etkili isimleri arasında 15. sırada gösterilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler